Overig

Hogenbirk kan nieuwe doelgroepen bedienen met Citan

505

“Met de Citan hebben wij nu een compacte bestelwagen in ons programma,” vertelt algemeen directeur Robert Hogenbirk van Hogenbirk Bedrijfswagens BV. De Citan komt als stadsbestelauto direct onder de Vito en Sprinter.

Hogenbirk Bedrijfswagens BV is de enige dealer in Nederland die uitsluitend is gespecialiseerd in Mercedes-Benz bedrijfswagens. Onlangs liet Hogenbirk, met vestigingen in Rotterdam en Dordrecht, uitzoeken waarom de klant voor zijn bedrijf kiest. Er kwamen tien redenen uit, met flexibiliteit op nummer 1; onderhoud en reparatie vindt elke werkdag plaats tot 22.00 uur, ook op zaterdag staan de deuren tot 12.15 uur open. Daarnaast vinden de klanten zaken als vakmensen, familiebedrijf, strategische ligging, one stop shop en het feit dat Hogenbirk in de afgelopen jaren twee keer is uitgeroepen tot beste dealer van Nederland steekhoudende argumenten.

Citan

Terug naar de Citan. Robert Hogenbirk heeft net in alle versies van de Citan gereden en is er buitengewoon enthousiast over: “Onderstel, besturing, remmen, comfort, hij rijdt perfect. Het is een kleine bestelwagen maar dan wel één van Mercedes-Benz. Alles wat onze huidige klanten gewend zijn, vinden zij terug in de Citan. Zo is deze standaard voorzien van adaptief ESP, waardoor veiligheid en wegligging optimaal zijn, zowel leeg als in beladen toestand.”

Modellenprogramma

Mercedes-Benz rolt een volledig modellenprogramma uit. Drie lengtevarianten (3.94, 4.32 en 4.71 m), een laadvermogen tot 810 kilo en drie Euro 5 dieselmotoren met 75, 90 en 110 pk. Begin volgend jaar komt er een benzinemotor bij met 114 pk en verschijnt er ook een personenversie. Het BlueEFFICIENCY pakket is een optie bij de dieselmotoren en standaard op de benzineversie. Met een start-stop systeem, aangepaste dynamo en banden met lagere rolweerstand, komt de Citan 108 CDI daarmee waarschijnlijk in aanmerking voor 20% bijtelling. Hiermee is Mercedes-Benz uniek in dit segment. In de aantrekkelijke Professional line zijn onder andere elektrisch bediende ramen, airco en een comfortstoel uitgevoerd, de Ambition line voegt daar onder andere parkeersensoren en een boordcomputer aan toe.

Nieuwe doelgroepen

Robert Hogenbirk: “Belangrijk is dat de Citan ons bestelwagenaanbod compleet maakt, waardoor we nieuwe doelgroepen kunnen bedienen. Denk aan klanten die graag rijden met auto’s van één hetzelfde merk. Met een vanaf prijs van € 11.990,- komt de Mercedes-Benz Citan in zicht voor nog meer ondernemers en ook voor degenen voor wie een Vito wellicht te groot is. Het zijn klanten die we soms nog niet kennen, maar die we graag willen leren kennen.”

Introductie

Rond deze tijd ziet u de Citan voor het eerst in de televisiereclames. Binnenkort zal het hele land kennis kunnen maken met de Citan on Tour, een rondrijdende promotiekaravaan. Ook rond deze tijd staat de Citan in de showrooms van Hogenbirk Bedrijfswagens. Een laatste advies van Hogenbirk: “Ik raad iedereen aan die geïnteresseerd is om met de Citan te gaan rijden. Dan beleef je echt het Mercedes-gevoel dat de Citan in zich heeft.”