Overig

Hubtex biedt alle oplossingen voor intern transport

634

In het gloednieuwe bedrijfspand van Hubtex aan de Scheepsmakerstraat 6 in Ridderkerk gaat directeur Jaap van der Vlies er eens goed voor zitten. Hubtex is een gerenommeerde speler op de interne transportmarkt.

“Er is een groot aantal aanbieders van alle soorten en maten heftrucks,” zo steekt Van der Vlies van wal. “Waar zij echter stoppen, beginnen wij. Wij leveren maatwerk heftrucks die zijn afgestemd op de wensen en eisen van de klant.” Hubtex kan met een even simpele als doeltreffende manier aan alle klantwensen voldoen. Het bedrijf gebruikt als basis standaardcomponenten, waarbij de klant drie uitgangspunten heeft: wil hij zittend, staand of lopend de machine bedienen? “Wij gaan eerst bij de klant bekijken in wat voor omstandigheden en voor welke  werkzaamheden hij de machine nodig heeft. Hierop maken wij een schetsvoorstel dat wij met de klant doornemen. Daarna gaat de fabriek aan het werk en maakt tekeningen met tot in detail uitgewerkte  specificaties. Ook dat nemen we uitgebreid door met de klant. Als de klant akkoord is, gaat de machine in productie in één van onze drie fabrieken.” Hubtex levert voor het meest ondenkbare werk oplossingen. Een voorbeeld hiervan is een zijlader die bij tunnelbouw wordt ingezet. Het was een heidens karwei om telkens de gietwanden voor het betonstorten te verplaatsen en te stellen. Hubtex Nederland ontwikkelde in overleg met de opdrachtgever een speciale machine om dit tijd- en geldverslindende werk soepel te laten verlopen. “Dit is uiteraard geen goedkope machine, maar de investering betaalt zich dubbel en dwars snel terug.” Hubtex levert aan de meest uiteenlopende bedrijven in Nederland. Termen als zijladers, vierwegstapelaars, meerweg- en tweewegtrucks tot 50 ton hefvermogen vliegen over tafel. Grote, toonaangevende bedrijven in de regio Rijnmond en daar buiten, maken gebruik van specifiek voor hun bedrijfsactiviteiten ontwikkelde machines. Van der Vlies is ambitieus. “Wij kunnen de bedrijfsvoering bij veel bedrijven efficiënter laten verlopen met onze interne transportoplossingen. Daarom nodig ik bedrijven uit om contact met ons op te nemen. Onze doelgroepen vind je in vrijwel alle sectoren, maar het is lastig om de beslissers te bereiken. Daardoor gaan er kansen zowel voor ons als voor bedrijven verloren. Zo kwamen wij bij toeval in contact met een groot bedrijf, een bedrijf hier vijf minuten vandaan. Wij wisten van elkaar niet wat we doen. Zij hadden een intern transportprobleem. Na twee gesprekken was de oplossing voorhanden.”

Hubtex heeft voor optimale interne logistiek de ‘Hubscan’ ontwikkeld. “Hiermee lichten wij bedrijven door op het gebruik van speciaal interne transportmiddelen. Gegarandeerd kunnen wij aan de hand van de Hubscan maatwerkoplossingen aanbieden die efficiënter en goedkoper zijn.”

De fabrieken van Hubtex staan in Duitsland, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Van der Vlies is gepokt en gemazeld in deze markt. In 2007 vestigde hij zich met Hubtex in Ridderkerk. Samen met collega Roemer Braackx vormt hij de verkoop buitendienst. “Het gaat goed met ons. Door uitbreiding in onze service dienst, zijn we inmiddels met zeven mensen.  Ons werk is afwisselend, de ene dag staan we in overall op een scheepswerf en de andere dag zitten we met de directeur van een luchtvaart maatschappij rond de tafel omdat ze daar specifieke oplossingen zoeken.”

Een klant die de fabriek had bezocht, zei onderweg naar huis: “Jullie kunnen geloof ik alles bouwen”!