Overig

Intercool na 40 jaar nog steeds vernieuwend

659

Al bijna vier decennia zijn Intercool en Toshiba met elkaar verbonden. Als onmisbare schakel tussen de fabrikant en installateurs en adviseurs heeft Intercool een belangrijke positie verworven op de Nederlandse markt voor klimaatbeheersing. En daar profiteert ook het MKB van, want een optimale temperatuurregeling binnen de werkomgeving bevordert de productiviteit.

“We importeren Toshiba airconditioners, een topproduct dat zeer efficiënt met energie omgaat. Het is een Japans, betrouwbaar merk dat garant staat voor een constante en hele hoge kwaliteit,” legt Jeroen van Kaam, directeur Intercool, uit. “Die eigenschappen passen ook goed bij ons bedrijf.” Technische ondersteuning, een omvangrijke productvoorraad en vakkennis over alle Toshiba airconditioners en warmtepompen alsmede haar toepassingen vormen een belangrijke toegevoegde waarde van Intercool. “De vakinstallateurs worden regelmatig up-to-date gehouden middels trainingen en cursussen. U kunt dus blijvend vertrouwen op hun kennis van de Toshiba apparatuur. En door het constant op voorraad houden van vele duizenden artikelen, in combinatie met een betrouwbare transportpartner, kan Intercool snel handelen.”

Waar Toshiba als fabrikant voornamelijk standaards met een potentieel hoog afzetvolume ontwikkeld, voegt Intercool waarde toe aan de apparatuur van Toshiba. “Steeds vaker vraagt de Nederlandse markt om iets speciaals, dus we ontwikkelen ook zelf producten en concepten om desgevraagd meer maatwerk te kunnen leveren. Onze innovaties versterken dan het standaard Toshiba-product,” legt Van Kaam uit. “Zo hebben wij bijvoorbeeld een luchtgordijn gecombineerd met de Toshiba Inverter warmtepomptechniek. Een efficiënt concept en veel energiezuiniger dan de combinatie met een HR CV-ketel.” Nederlandse bedrijven worden zich volgens Van Kaam steeds meer bewust van een passende, duurzame klimaatbeheersing binnen hun werkomgeving. “Bovendien volgen de ontwikkelingen zich steeds sneller op. Bedrijven laten zich goed informeren over alle mogelijkheden, die meer en meer energiezuinig worden.”

Intercool zit zelf ook niet stil. Het bedrijf was gevestigd in Ridderkerk, maar verhuisde onlangs naar een gloednieuw pand in Zwijndrecht. “We zitten op een prachtige locatie. Niet te ver van onze vorige uitvalsbasis, natuurlijk ook rekening houdend met onze professionals.” Op 31 mei verrichtte de Zwijndrechtse burgemeester Antoin Scholten de officiële opening. “Ons nieuwe pand is voor een groot deel ingericht voor onze klanten en relaties. Het beschikt onder meer over een moderne trainingsruimte, een praktijkruimte en een showroom met draaiende Toshiba-systemen en vernieuwende Intercool-concepten.” En de energiezuinigheid werd ver doorgevoerd. “Een deel van de energiebehoefte wekken we zelf op, onder andere middels PV-panelen op het dak. We hebben zelfs een windmolen en de rest kopen we groen in. We hebben dan ook geen gasaansluiting meer, alleen electra. Ook bij de keuze voor het meubilair zijn we in zee gegaan met een fabrikant met een uitgesproken, groen beleid. Speciale hoogfrequente- en ledarmaturen in combinatie met aanwezigheidsdetectie zijn eveneens uitingen van ons energiebewustzijn. We hebben onze CO-2 footprint laten uitrekenen en die lag beduidend lager dan het gemiddelde. Dus goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen.”