Overig

Leren ondernemen

989

Het is een enorme uitdaging om tijdens je studie een eigen bedrijf te runnen. Ik ken studenten die bijvoorbeeld succesvol een webshop zijn gestart of een nieuw product in de markt hebben gebracht, maar ik spreek uit eigen ervaring. Zelf ben ik ook ondernemer als bestuurslid bij academisch adviesbureau UniPartners Rotterdam. Mijn bestuursgenoten en ik doen enorm veel kennis en ervaring op door het runnen van onze eigen Junior Enterprise.

Bij UniPartners draait het om ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en duurzame activiteiten. Ondernemende studenten helpen wij graag een stap verder. Deze studenten kunnen bij UniPartners waardevolle ervaring opdoen als commissielid, trainee of consultant. Om hun vaardigheden aan te scherpen volgen studenten bovendien trainingen en workshops die wij in samenwerking met nationale en lokale partners aanbieden.

Daarnaast wil UniPartners MKB-ondernemers graag in contact brengen met onze Erasmus Universiteit Rotterdam en haar studenten. Studenten vormen voor ondernemers een pool van actuele kennis die zij toe kunnen passen binnen hun onderneming.

Het evenement de Entrepreneurial Inspiration Days (EID) sluit naadloos aan op onze missie. Tijdens dit evenement op 18 en 19 april krijgen ondernemers en ondernemende studenten de unieke kans om van elkaar te leren. De eerste dag is gericht op studenten. Aanstormende talenten komen op een leuke manier in aanraking met het bedrijfsleven. Studenten worden geïnspireerd door bekende Rotterdamse bedrijven, ze hebben de mogelijkheid om workshops te volgen van ondernemers en hun vragen te kunnen stellen. De tweede dag is voor de ondernemers en geselecteerde studenten. Leren van de universiteit en haar talenten staat hierbij centraal. Naast een relevant college gegeven door een professor van de Erasmus Universiteit, vinden er diverse workshops plaats.

Dat belooft wat, dus maak uw agenda vrij en schrijf u in voor de Entrepreneurial Inspiration Days. Meer informatie over het evenement leest u op onze website www.unipartners.nl/rotterdam.

Lieke Ruigrok is projectmanager bij UniPartners Rotterdam.

UniPartners Rotterdam.

UniPartners is het non-profit academische adviesbureau dat het MKB al 24 jaar lang laagdrempelige toegang geeft tot actuele wetenschappelijke kennis en inzichten. Bij de uitvoering van onderzoeks- en advieswerkzaamheden zetten wij gemotiveerde topstudenten in. U kunt contact met ons opnemen via T: (010) 408 25 43 of E: rotterdam@unipartners.nl