Overig

Meer deals en sneller groeien met salesforce.com

461

Het ervaren softwareontwikkelingsbedrijf KT-Vision heeft in Hendrik-Ido-Ambacht onlangs een Salesforce Expertisecentrum geopend. Met de applicaties van salesforce.com heeft iedere gebruiker altijd en overal inzicht in de bedrijfsgegevens.

Initiatiefnemer Wim van der Giessen van het Salesforce Expertisecentrum vertelt dat het een zoektocht was naar het beste pakket om op een snelle en betrouwbare manier gebruiksvriendelijke software te ontwikkelen. “Een paar jaar geleden bouwde ik één identieke applicatie op verschillende platforms. Elk platform heeft zijn eigen voordelen, maar het platform van salesforce.com stak er met kop en schouders boven uit. Een eenvoudige keuze dus om met dit pakket verder te gaan. Het grote voordeel van dit platform is dat je altijd en overal inzicht hebt in de meest actuele gegevens van je bedrijf. Of het nu gaat om klantgegevens, om het aantal verkochte producten of om afspraken, iedereen kan wereldwijd via het web of met de mobiele app zijn gegevens bijwerken die vervolgens voor de hele organisatie direct beschikbaar zijn.”

Salesforce.com biedt applicaties aan via het internet. Deze applicaties zijn ook toegankelijk via een app voor tablet en mobiel. Hierdoor is er altijd en overal inzicht in alle gegevens. Ook hoeft de applicatie niet op pc’s geïnstalleerd te worden en hoeven er geen eigen servers aangeschaft te worden. “Klanten zijn het bestaansrecht van iedere onderneming,” zo geeft Wim van der Giessen aan. “De klant van vandaag stelt hoge eisen en wil snel en juist worden geïnformeerd over de voortgang. Voor veel organisaties vormt dit een uitdaging. Verkopers beheren ieder hun eigen klantdata die daardoor niet inzichtelijk is voor collega’s. Vergaderingen gaan voornamelijk over wat de stand van zaken is, in plaats van welke verbeteringen kunnen worden uitgevoerd. Het ontbreekt dus vaak aan het meten van prestaties en resultaten. Salesforce.com biedt een platform waar op een eenvoudige manier alle data voor de juiste personen toegankelijk is. Ik geloof dat een accuraat verkoopproces het verschil kan maken tussen wel of niet succesvol zijn.” Het onlangs geopende Salesforce Expertisecentrum helpt bedrijven en instellingen bij de implementatie van de applicaties van salesforce.com. Een belangrijk onderdeel hiervan is het opleiden van beheerders en gebruikers. Daarnaast realiseren zij uitbreidingen en integraties om de applicaties van salesforce.com goed te kunnen toepassen in iedere organisatie en omgeving.