Overig

Met MKB Rotterdam in de lift

515

MKB Rotterdam neemt Rotterdamse ondernemers en bestuurders mee de lift in van de Euromast, onder het motto ‘Met MKB Rotterdam in de lift’. Terwijl de havenstad aan hun voeten ligt, vraagt Henk van der Beek de ondernemers over ontwikkelingen binnen hun organisatie en in de stad.

Deze maand stappen we in de lift met RET directeur Pedro Peters.

Henk van der Beek: “Het RET is als oer Rotterdams bedrijf een gevestigd instituut. Toch was het de afgelopen tijd even spannend door de aanbesteding van de bussector.” Pedro Peters antwoord opgelucht: “ Het was enorm spannend en gelukkig kan ik het nu met een lach navertellen. Voor het eerst in 100 jaar (!) moesten wij de boel aanbesteden en eigenlijk ons eigen werk terugverdienen.

Het is goed afgelopen, gelukkig maar. We willen ons namelijk graag blijven inzetten voor het openbaar vervoer van Rotterdam. Als hoofdpartner van het MKB kunnen we daarbij veel grote bedrijven bereiken, maar voor de ontwikkeling van de mobiliteit willen wij juist ook kleinere bedrijven bereiken.

De Businesscard die wij in samenwerking met een aantal andere vervoersbedrijven hebben ontwikkeld is de ideale oplossing hiervoor, omdat je met één pas van al het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Aan het einde van de maand krijg je een overzichtelijke rekening die door de belastingdienst wordt geaccepteerd. Ideaal voor ook de kleinere ondernemers.

Op de klacht dat er in het openbaar vervoer vaak teveel regels zouden zijn antwoord Peters: “Daar ben ik het deels mee eens, maar toch zie ik dat het hier in vergelijking met andere steden heel erg meevalt. Daaruit blijkt maar weer dat Rotterdam een stad is van ‘geen woorden maar daden’.

Welk cijfer geeft Peters aan het gemeentelijke college? “Het College heeft de RET altijd voortreffelijk gesteund, waardoor het te allen tijden marktconform heeft kunnen presteren. Rotterdam heeft daardoor een dicht en soepel openbaar vervoersnetwerk. Van mij krijgt het College een dikke voldoende.” Op de vraag tot slot aan wie hij een vraag zou willen stellen, antwoord Pedro Peters: “Ik zou aan de minister van infrastructuur willen vragen om de mobiliteitskwestie meer in zijn geheel te benaderen en niet teveel vanuit het openbaar vervoer versus de auto. Een meer algehele benadering is nodig om ook in de toekomst de regio goed mobiel te houden.”