Partnernieuws

Mooie variatie aan toppers tijdens inspiratiedag van Werkgevers Drechtsteden

129

Meer dan 200 leden van Werkgevers Drechtsteden (WD) werden op donderdag 3 oktober gastvrij ontvangen voor de jaarlijkse inspiratiedag. In het fraaie, nog niet officieel geopende maar toch alweer enkele maanden in gebruik zijnde, experience centre van Bolidt in Hendrik-Ido-Ambacht.

Na het welkomstwoord van voorzitter Jacob Klink betrad Martin Kruithof van restaurant De Lindenhof het podium. De twee Michelinsterren topkok nam ons mee in de wereld van haute hospitality, waar uiteraard de cuisine deel van uitmaakt. Vervolgens kreeg Barbara Keuzenkamp het woord. Zij introduceerde met trots professor Casper van Eijck van het Erasmus MC. Van Eijck vertelde ons meer over alvleesklierkanker, doodsoorzaak nummer 2, waar nog geen directe oorzaak voor te vinden is. Volgens Van Eijck overlijden meer mensen aan deze vorm van kanker dan aan borstkanker terwijl er nog maar weinig funding voor is. Namens de WD overhandigde Keuzenkamp hem vervolgens een cheque van 1.500,00 euro.

Liefde in de boardroom

Na de pauze was het podium voor de volgende topper, drs. Bas van der Veldt, CEO bij AFAS. Hij vertelde over zijn manier van bedrijfsvoeren en ondernemen. Van der Veldt: “Ik ben lief voor mijn medewerkers. Mijn motto is: als de baas een klootzak is, dan is de rest van de organisatie het ook.” Hij geeft de aanwezigen zes tips, die gaan van: lief zijn voor je medewerkers, die dan weer lief zijn voor de klant, wat zorgt uiteindelijk voor resultaat, tot het zorgen voor goede koffie en wat je geeft, dat krijg je terug!

Forum

Vervolgens was er een forumgesprek waar onder andere Leen de Koning van Amega aan mee werkte. Hij is niet bang om medewerkers te verliezen. De Koning: “Je moet uitgaan van je eigen kracht. Het levert veel op en door deling wordt de versnelling groter!” André Flach, wethouder in Hendrik-Ido-Ambacht ging nog in op hoe ze binnen deze gemeente met 31.000 inwoners, de medewerkers aan zich proberen te binden. Na het panelgesprek ontving De Koning uit handen van Klink de Giraffe Award. Dit omdat hij zijn nek uit durft te steken op velerlei vlakken. De Koning gaf aan van mening te zijn dat er de afgelopen tien jaar grote stappen zijn gezet in de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Talent

Na de fantastische, door Nannings Catering verzorgde, lunch was het de beurt aan Rientz Willem Bol, de CEO van Bolidt. Hij vertelde zeven jaar in een schuurtje te hebben gezeten en uiteindelijk met enkele collega’s te hebben besloten om door te gaan met Bolidt dat op 28 februari 1964 is opgericht door twee mannen die tot dan bij Sikkens werkten. Hij is inmiddels de derde generatie Bol. De kracht van een topondernemer is talent. Hoe zit talent in elkaar? Er zit volgens Bol veel in mensen wat ze nog niet hebben kunnen ontwikkelen. “Dat moet de kans krijgen en daar moet je ook een portie geluk bij hebben.” Als voorbeeld noemde hij Lex die op z’n 15e bij Bolidt is begonnen. Lex is inmiddels 65 en is nu zijn chauffeur.

OG3NE krijgt ondernemers op de vloer

Het was inmiddels hoog tijd voor het laatste onderdeel aldus moderator Erik van Noordenne. Tijd voor een muzikaal intermezzo. Drie zussen opererend onder de naam OG3NE betraden het podium. Zij zijn bekend van Voice of Holland en hebben voor Nederland deelgenomen aan het Songfestival. Zij kregen de ondernemers op de vloer.

Het was voor mij een feestje om voor de WD te mogen werken. Time flies when you’re having fun

Barbara Keuzenkamp ontvangt de Drechtsteden Dukaat

Het was toch vooral de dag van Barbara Keuzenkamp. Zij ontving uit handen van burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht, de Drechtsteden Dukaat. Dit vanwege het vele werk dat zij in de afgelopen 22 jaar voor de WD heeft gedaan. “Barbara is het gezicht van de Drechtsteden en heeft in al die jaren een grote rol gespeeld. Hierbij had ze te maken met enerzijds ondernemers en anderzijds met bestuurders. Vanuit de overheid zijn wij haar bijzonder dankbaar. Ze is een echte verbinder tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven”, aldus de burgemeester. De Drechtsteden Dukaat wordt volgens hem uitgereikt aan iemand die bijzondere diensten heeft geleverd. Keuzenkamp, die in al die jaren met verschillende voorzitters te maken heeft gehad, gaf tijdens haar dankwoord aan bijzonder verrast en verguld te zijn met het toekennen van de Drechtsteden Dukaat. “Het was voor mij een feestje om voor de WD te mogen werken. Time flies when you’re having fun.” Vervolgens be- dankte ze de voormalig voorzitters Jan Laurijssens en Teun Muller, alsook de huidige voorzitters Jacob Klink en Wico van Helden, voor de bijzonder plezierige periode waarmee ze met hen heeft samen mogen werken. Tot slot was er nog volop gelegenheid om met elkaar na te praten over deze bijzondere Werkgevers Drechtsteden Inspiratiedag met zoveel toppers en toptalenten!