Overig

Nationale Koffiedag

4

Een mooi en nieuw initiatief van Fortune Coffee

De derde dinsdag van september is voor iedereen een begrip. Bent u echter al bekend met de vierde dinsdag van september? De week na Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen vieren we – als het aan Fortune Coffee ligt – voortaan Nationale Koffiedag. De eerste Nationale Koffiedag werd gevierd op dinsdag de 27e september, bij Hofstede de Paradijshoeve in Ridderkerk. En dat feestje begon al bij aankomst waar de genodigden vanuit de koffiekar van Fortune Coffee werden getrakteerd op – hoe kan het ook anders – een heerlijk kopje koffie. Tevens kregen de gasten een fortune cookie overhandigd. Na het openbreken van het bekende gelukskoekje bleken er meerdere geluksvogels in de prijzen te zijn gevallen.

Rond de koffieautomaat

Dat deze koffiedag geen gewone netwerkbijeenkomst is, werd al snel duidelijk toen de gasten uitgenodigd werden op de zolderverdieping van de schitterende authentieke boerderij. Hier stond een groot Wheel of Fortune klaar voor het spelen van een interactieve spelshow. Voorafgaand werd er echter eerst een film getoond met uitleg over het ontstaan en de betekenis van Nationale Koffiedag. De dag is volgens Fortune Coffee namelijk het uitgelezen moment om met de kennis van wat er het komende jaar te gebeuren staat, te bedenken wat er in uw bedrijf gaat veranderen of welke nieuwe verbindingen u aangaat. En die ideeën en nieuwe contacten doe je nou eenmaal op rond de koffieautomaat.

Koffie houdt de economie draaiende

Dit alles werd nog eens onderstreept door presentator Tommy Netten “Zonder koffie komen we niet op gang en zonder koffie worden die nieuwe ideeën niet bedacht en ontstaan die waardevolle relaties ook al niet. Of je nu van espresso houdt of liever een cappuccino drinkt, een doppio prefereert boven een latte of juist andersom, koffie houdt de economie draaiende. Wie regelmatig een kopje koffie met een andere ondernemer drinkt, breidt z’n netwerk uit en komt op vernieuwende ideeën. Wekelijks 3 netwerk-kopjes koffie is goed voor de (zakelijke) contacten, baanbrekende ideeën en verfrissende inzichten. Dat is niet veel als je bedenkt dat we jaarlijks 150 liter koffie wegdrinken.”

Koffiekenner van het jaar

Met zoveel koffiedrinkers in een ruimte was het tijd op zoek te gaan naar de koffiekenner van het jaar. Aangevoerd door Mariska Lamme, Anko Blokland en Jorden Kleinjan, de gezichten van Fortune Coffee regio Rijnmond, streden drie teams om de eer ‘de koffiekenner van het jaar’. Met spellen, quizvragen en een finalespel waarbij de vele smaken van Fortune Coffee geraden moesten worden, kwam uiteindelijk team groen als winnaar uit de bus. De film en de spelshow gaven naast de plannen van Prinsjesdag de aanwezige ondernemers en de bestuurders genoeg stof tot napraten, en dat kon natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of een drankje en een hapje in de tuin van de Paradijshoeve. De gezellige warme sfeer werd nog eens versterkt door het najaarszonnetje en de vrolijke noten van zanger en gitarist Edward Val. Dit alles maakt Nationale Koffiedag een netwerkfeestje om volgend jaar weer naar uit te kijken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here