Goed gastheerschap en optimale culinaire verzorging van feesten en evenementen op een bijzondere, stijlvolle locatie: dat is waar Hipper & Kolfbaan voor staat. Zowel voor het bedrijfsleven als particulieren heeft het partycentrum veel te bieden. “Wij verkopen nooit ‘nee’. Alles is te regelen,” vertelt eigenaresse Bianka den Breejen.
En dat regelen gebeurt dan ook nog eens op en top, want aan half werk doen ze bij Hipper & Kolfbaan niet. Horeca zit Bianka dan ook in het bloed. “Mijn ouders zijn in 1991 gestart op deze locatie aan de Torenstraat en hebben meteen aangepakt. Mijn vader heeft twee rechterhanden, dus door de jaren heen zijn er heel wat verbouwingen en uitbreidingen geweest. Vandaag de dag beschikken we over vier zalen, met de Parelzaal als meest recente toevoeging.” Bianka nam de zaak 10 jaar geleden over. Voor die tijd runde ze discotheek Privilege aan de Westwagenstraat. “Het lag best wel voor de hand dat ik Hipper & Kolfbaan uiteindelijk zou gaan leiden. In mijn ouders heb ik van jongs af aan hele goede leermeester gehad. Ik heb veel geleerd tijdens mijn studie aan de Hotelschool, maar de praktijk van zaken als gastvrijheid, ontzorgen, meedenken en meeleven heb ik van mijn ouders meegekregen. Wat heel normaal hoort te zijn, is bij Hipper & Kolfbaan ook écht normaal. Ons sterke punt is dat wij alles zien en horen en daarop anticiperen. We heten gasten persoonlijk welkom bij de deur, begeleiden iemand die moeilijk ter been is naar de zaal en voor een oudere regelen wij een extra comfortabele stoel of extra kussen. Iedere gast geven wij een ‘welkom thuis-gevoel’.” Dat doet Bianka niet alleen, maar met haar hele team. “Mijn sollicitatiegesprekken duren nooit lang en met een dienblad lopen kan ik ze leren, maar het gaat om uitstraling en vriendelijkheid. Daar ben ik naar op zoek. Meestal geeft een eerste indruk al weer of iemand over die eigenschappen beschikt.” Het doet Bianka deugd dat gasten na afloop van een feest of evenement geregeld terugkoppelen dat het personeel het verschil heeft gemaakt. “Van ‘wat een geweldige bediening liep er rond’ tot aan ‘die meiden en jongens waren zo attent, we kwamen niets tekort’: ik krijg het in vele variaties te horen.” Actie, reactie: daar zijn ze bij Hipper & Kolfbaan sowieso wel van. “Ik doe af en toe bijvoorbeeld een oefening met het personeel waarbij ze allemaal op een kruk zitten en er pas af mogen op het moment dat zij denken dat er één minuut voorbij is. Waarom? Om duidelijk te maken hoe lang een minuut duurt zonder aanspraak bij binnenkomst in een horecazaak. Bij Hipper & Kolfbaan heten wij gasten meteen welkom. Elk feest moet top zijn, want van feest komt feest. Details zijn heel belangrijk.”
Formeel of informeel, groot of klein gezelschap
De zakelijke markt kan ook rekenen op totale ontzorging. Van een receptie tot aan een jubileum en van een bedrijfsfeest tot aan uitgebreide buffetten: alles is mogelijk. “Ondernemers regelen hun zaakjes goed binnen het eigen bedrijf en wij nemen dat stokje over op het moment dat zij hier voet over de drempel zetten. Bij Hipper & Kolfbaan genieten zij gegarandeerd van de allerbeste service en faciliteiten. Dat kan in zowel een formele als informele sfeer en voor grote of kleine gezelschappen. Bovendien zijn wij gevestigd op een centrale locatie in Nederland, met de parkeergarage Kazerneplein pal naast de deur. Deze garage is 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend. Iedere dag is het na 17.00 uur gratis parkeren, behalve op donderdag. Dan kunnen gasten hun auto vanaf 21.00 uur kosteloos wegzetten. En voor overdag kunnen wij desgewenst uitrijkaarten regelen.” Een grote plus is verder de royale binnentuin van Hipper & Kolfbaan, die zich leent voor de meest uiteenlopende gelegenheden. “Het is een klein vakantieparadijs. Wie bij ons in de tuin zit, vergeet de waan van de dag. Er is plaats voor circa 250 personen, dus de plek leent zich in het voorjaar en de zomer ook uitstekend voor recepties, buffetten, barbecues of wat dan ook.” De tuin is schitterend, maar hetzelfde kan worden gezegd over de vier zalen. De Napoleonzaal biedt plaats aan gezelschappen tot ongeveer 120 personen, terwijl de Hipperzaal, Spiegelzaal en Parelzaal geschikt zijn voor circa 250 personen. Laatstgenoemde is de meest recente toevoeging en ging open in januari. “We zijn nooit klaar. Gelukkig maar, want ik word onrustig van stilzitten,” zegt Bianka met een knipoog. “Er blijft altijd wat te doen. Het verbeteren van de akoestiek is iets waar we de laatste tijd druk mee zijn. Speciale plafondpanelen zorgen voor minder galm, waardoor het geluid in de zalen beter wordt. Daarmee zetten we weer net de puntjes op de i. Gasten geven ons vertrouwen en dat willen wij voor 200 procent waarmaken. Gasten die aangeven dat wij hun verwachtingen hebben overtroffen en dat ze hebben genoten van de sfeer en ambiance: daar doen we het allemaal voor. Wij maken elk event bijzonder.”