Overig

Provincie Zuid-Holland investeert €8 miljoen in bushaltes

701

Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland investeert €8 miljoen in het vernieuwen van 40 bestaande bushaltes in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem (DMG). Als provincie willen we hiermee reizigers meer comfort bieden in ons  hoogwaardig openbaar vervoer (HOV)-netwerk.

Wat verandert er?

De 40 bestaande bushaltes worden vervangen door luxe, comfortabele bushaltes die voldoen aan de standaarden van HOV of R-net. Dit betekent dat op elk perron een comfortabel bushokje met een bankje en windscherm komt. Ook komt er een nieuw digitaal paneel met informatie zodat reizigers weten wanneer de bus arriveert. Daarnaast worden overkapte fietsenstallingen geplaatst.

Samen met de gemeenten zijn ontwerpen voor de bushaltes gemaakt die de komende periode met de omgeving worden gedeeld. Daarna worden de ontwerpen definitief gemaakt. De provincie verwacht de eerste haltes nog dit jaar aan te kunnen passen. Volgend jaar moeten alle haltes klaar zijn.

Snel van A naar B

Als provincie vinden we het belangrijk dat iedereen snel, veilig en duurzaam van A naar B kan reizen.

Daarom investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder openbaar vervoer. Het nog beter bereikbaar maken van Zuid-Holland is één van onze belangrijkste taken.

De provincie Zuid-Holland is opdrachtgever van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem. Qbuzz is de vervoerder van de bussen in de plaatsen Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Zwijndrecht. Ook de R-net trein tussen Dordrecht en Geldermalsen – bekend als de MerwedeLingelijn – behoort tot deze concessie.

Investering in de regio

Ondanks de corona-crisis blijft de provincie investeren in het openbaar vervoer omdat dit belangrijk is voor een goede bereikbaarheid nu en in de toekomst. De vernieuwing van de haltes sluit mooi aan bij een eerdere afspraak tussen de Drechtsteden, Gorinchem, de provincie en het rijk om de komende jaren flink te investeren in de regio. Naast de bereikbaarheid wordt er ook gewerkt aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt zodat de regio beter bestand is tegen economisch minder goede tijden.