Overig

Reizen met de zekerheid van R-net op de MerwedeLingelijn

964

Provincie Zuid-Holland

Qbuzz heeft de treinen op de MerwedeLingelijn een flinke make-over gegeven. De treinen hebben nu allemaal de herkenbare rood-grijze stijl van R-net. Ook hebben de treinen nieuwe comfortabele stoelen, USB-aansluitingen, oplaadpunten en snelle wifi gekregen. Hiermee is de regionale treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen nog aantrekkelijker geworden voor reizigers.

Reizen met de zekerheid van R-net

R-net is het kwaliteitsmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Een reis met R-net voldoet aan vijf zekerheden: betrouwbaar, frequent, snel, toegankelijk en aantrekkelijk. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net zijn herkenbaar aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo.

Veel werk verzet

Het toepassen van het kwaliteitsmerk R-net op de MerwedeLingelijn was een flinke klus. Zo is er ruim 2.000 meter kabel gebruikt voor de USB-aansluitingen en stroomvoorziening en zijn er in totaal 125 USB-aansluitpunten gemaakt. In totaal zijn er ruim 1.600 stoelen vervangen en per trein is daar zo’n 400 uur aan gewerkt. Om de treinen het herkenbare rood-grijze R-net jasje te geven, is er een half voetbalveld aan folie op de treinen geplakt.

Toekomstige ontwikkelingen op de MerwedeLingelijn

De MerwedeLingelijn krijgt vanaf september een vrij liggend spoor bij station Geldermalsen. Daardoor hoeft de trein niet meer het drukke spoor tussen Utrecht en Den Bosch te kruisen, wat de dienstregeling van de MedeweLingelijn betrouwbaarder maakt. Daarnaast komt er bij station Gorinchem een reizigerstunnel met een hellingbaan of lift voor reizigers met een beperking. Zo worden de perrons toegankelijk voor iedereen. De reizigerstunnel is vanaf december klaar voor gebruik.

Snel, veilig en duurzaam van A naar B

Provincie Zuid-Holland vindt het belangrijk dat iedereen op een snelle, veilige en duurzame manier van A naar B kan reizen. Daarom verbeteren we de bereikbaarheid en investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder R-net: het kwaliteitsmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad.