Overig

Rijnmond Payroll Service helpt uw administratieve lasten verminderen

979

Steeds meer ondernemers kiezen voor het gemak van payrolling. Maar wat is payrolling nu precies en wat kan dit voor uw organisatie betekenen. Wij spraken met de oprichters en eigenaren van Rijnmond Payroll Service in Ridderkerk. Wil Sierat, in 2002 oprichter van Sierat administratiekantoor, zoon Rob Sierat en Marco van Haften.

Onze eerste vraag is, wat is payrolling nu precies en wat betekent dit voor organisaties. Marco van Haften: “Met payrolling haal je als ondernemer het gemak, flexibiliteit en service in huis. In de kern gaat het er om dat wij de verloning van medewerkers overnemen, inclusief alle verantwoordelijkheden en risico’s. Ondernemers krijgen hierdoor minder verplichtingen en meer vrijheid voor terug.” “En ze hebben daardoor ook veel minder administratieve rompslomp en ook geen extra kosten voor de salarisverwerking”, vult Rob Sierat hem aan en dat levert ze meteen een stuk kostenreductie op.”

Wil Sierat: “Op de werkvloer verandert er niets. Als ondernemer blijf je verantwoordelijk voor de werving en de inhoudelijke aansturing van medewerkers. Het voordeel zit hem feitelijk aan de achterkant: wij betalen nettoloon, premies en belastingen, verstrekken loonstroken en verwerken ziek- en herstelmeldingen. Wij merkten ook bij klanten van ons administratiekantoor dat de behoefte naar payrolling steeds meer toenam.”

Marco van Haften: “Klanten kunnen zich meer focussen op hun core business. Ofwel wij ontzorgen de klanten. En dat is ook precies onze doelstelling: het compleet ontzorgen van de relatie. Voor ons is de vraag wie is de klant en wat wil de klant. Onze slogan is dan ook ‘uw voordeel, onze zorg’. “Ja dat is ook echt zo,” vervolgt Rob Sierat. “Klanten hebben door gebruik te maken van payrolling ook minder bedrijfsrisico. Wie gebruik maakt van onze payrollservice merkt het voordeel meteen. Werknemers van onze opdrachtgevers komen in dienst bij Rijnmond Payroll Service en worden tewerkgesteld binnen het bedrijf van de opdrachtgever.”

Meer voordelen

Rijnmond Payroll Service maakt contractuele prijsafspraken over het uurtarief. Alleen de gewerkte uren worden gefactureerd zodat opdrachtgevers direct weten wat de loonkosten zijn. In het uurtarief zitten salaris, vakantiegeld, vakantiedagen, salaris bij ziekte, sociale lasten en pensioen inbegrepen. Uitbetaling van loon is of vierwekelijks of maandelijks. Ook de maandelijkse belastingafdrachten, zoals omzetbelasting, loonbelasting en de daarbij behorende sociale verzekeringen worden geregeld. Op alle vragen op het gebied van salaris, arbeidsrecht en CAO’s krijgen klanten gratis en binnen 24 uur antwoord.

En wat te denken van het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het aanmelden bij de arbodienst en pensioen, uitbetalingen van het loon, afdrachten voor belastingdienst en pensioen, ziek- en herstelmeldingen, invullen formulieren voor het UWV en ga zo maar door. Het kost de ondernemer veel tijd en door het in handen van Rijnmond Payroll Service te geven bespaart de ondernemer deze tijd.

Alles in een hand

Samen met Sierat administratiekantoor neemt Rijnmond Payroll Service uw gehele administratie uit handen. Van de volledige boekhouding tot BTW aangifte, van salarisadministratie tot arbeidsovereenkomst.

Rijnmond Payroll Service is NBBU lid en sinds april NEN gecertificeerd. Contactpersoon: Marco van Haften via telefoon 06 – 81524955. Of per mail: Marco@rijnmondpayroll.nl

Van Haften & Sierat Consultancy

Ook op het gebied van incasso blijft, indien gewenst, alles in één hand. Middels Van Haften & Sierat Consultancy zorgen de drie ambitieuze heren voor uw incasso vraagstukken.

Sierat administratiekantoor

Sierat administratiekantoor hanteert voor ondernemers en starters speciale tarieven.

Bedrijven kunnen contact opnemen met Wil
Sierat: wil@sierat.nl of Rob Sierat: rob@sierat.nl, of T: (0180) 425688.

Doelstelling

Wat is jullie eigen doelstelling? Marco van Haften: “wij willen allereerst een goede en duurzame relatie opbouwen met ondernemers; we willen er voor hen zijn. En niet alleen zeggen, maar ook daadwerkelijk doen.