Overig

Samen sterk op het Regioplein ZHZ tijdens de beurs Bouw Compleet

684

Toen Johan de Ruiter van Van Wijngaarden Groothandel vorig jaar rondliep op de beurs Bouw Compleet vond hij dat het evenement zijn naam te weinig eer aan deed. De drukte viel hem tegen, de regionale binding was ver te zoeken, de diversiteit van de exposanten kon stukken beter, net als het aantal doelgroepgerichte bezoekers. Daarom besloot hij contact op te nemen met de Evenementenhal in Gorinchem, waar de beurs jaarlijks wordt gehouden. Op zijn plannen om dit jaar tijdens de beurs een Regioplein ZHZ te organiseren waar ondernemers uit de buurt hun regionale krachten kunnen bundelen werd enthousiast gereageerd. En dus gaat dat er op 9, 10 en 11 september komen.

Het nieuwe initiatief komt uit de koker van De Ruiter en Lambert van Gameren van ZZP-News. Toen alle seinen op groen stonden, zijn zij hard aan de slag gegaan om diverse relevante partijen te enthousiasmeren en alle randvoorwaarden voor een geslaagd event te regelen. En dat is heel goed gelukt. “Het was vooraf onze doelstelling om minimaal 300 vierkante meter standoppervlak te reserveren voor exposanten uit de regio. Anders is het te kleinschalig en nietszeggend. Tijdens het benaderen van partijen en het uit de doeken doen van onze plannen bleek al snel dat de animo om mee te doen bij de meest uiteenlopende partijen erg groot was. Inmiddels is de inschrijftermijn gesloten en is duidelijk dat er op het Regioplein ZHZ straks 500 vierkante meter aan stands is gevuld met kwalitatief hoogstaande exposanten”, vertelt De Ruiter. Met ruim 40 deelnemers, van ZZP-er tot aan groot bedrijf, is netwerken mogelijk met de meest uiteenlopende organisaties binnen de bouwbranche. Van een betonboer tot aan een dakdekker en van een zonweringsbedrijf tot aan een groothandel in verpakkingsmaterialen; de variatie aan standhouders is groot. Want bouw of bouwgerelateerde bedrijven hebben immers ook een boekhouder, drukker, websitebouwer, verpakkingen, aanhangwagens, etcetera nodig. En dat is in deze omgeving allemaal voorhanden. Iedereen op het Regioplein ZHZ komt uit de regio of heeft tenminste binding met het gebied. “Ik ben er van overtuigd dat dit initiatief een boost geeft aan regionale samenwerking. Op deze manier willen we ook een steentje bijdragen aan de economische groei in de regio. Gelukkig zijn ondernemers zich steeds meer bewust geworden van het belang van regionaal samenwerken. Het is vaak heel waardevol om van elkaars diensten gebruik te maken. Ieder heeft immers zijn eigen talenten. Daar moeten we met elkaar van profiteren.”

Extra dimensie

Een punt van aandacht vond De Ruiter ook de reclame die voor Bouw Compleet werd gemaakt. “Op dat gebied viel wat ons betreft ook nog veel te winnen. Zeker tegenwoordig zijn de mogelijkheden om jezelf onder de aandacht te brengen eindeloos. Via mailings, social media en gerichte verspreiding van 60.000 flyers proberen wij het Regioplein ZHZ echt op de kaart te zetten en dat ook nog eens met 40 deelnemers tegelijk. Zo genereren we meer en kwalitatief betere bezoekers.” De Ruiter is er van overtuigd dat het Regio-plein ZHZ tot veel interessante kruisbestuivingen kan leiden. “We staan immers allemaal bij elkaar en lopen langs elkaars stand. Bedrijven nodigen natuurlijk ook hun eigen relaties uit en die komen weer eenvoudig in contact met andere standhouders of degenen die zij op hun beurt hebben uitgenodigd. Met de invoering van het Regioplein ZHZ is Bouw Compleet in één klap veel meer een echte business-to-business beurs geworden. Vorig jaar miste ik een paar dingen, daarom komen we nu met een duidelijke toegevoegde waarde. Zie het als een extra regionale toevoeging aan de Bouw Compleet Beurs. Van Wijngaarden Groothandel is vanaf de oprichting altijd heel erg gericht op de regio en heeft regionale samenwerking altijd opgezocht en gestimuleerd. Op de zaak organiseren wij regelmatig evenementen voor klanten uit de regio. De laatste keren kwamen daar wel 500 bezoekers op af. Voor ons een bevestiging hoe belangrijk het regionale aspect is.” Het Regioplein ZHZ is weer een stap verder. “Alle faciliteiten zijn bij de Evenementenhal prima in orde met hun unieke full service formule. En het Regioplein is daarbij een extra dimensie. Op deze manier kunnen we de duizenden bezoekers die op de beurs afkomen een waardevolle beursbeleving bieden. Drie dagen lang kunnen exposanten en bezoekers van 13.00 uur tot 21.00 uur kennis maken met noviteiten, ervaringen en visitekaartjes uitwisselen en bespreken wat zij mogelijk voor elkaar kunnen betekenen. Ik hoop dat er veel mooie, nieuwe samenwerkingen uit voortvloeien. Een voordeel is ook dat Bouw Compleet samenvalt met de Beton Vakdagen, die in het andere deel van de Evenementenhal worden gehouden. Bezoekers kunnen zo van de ene naar de andere beurs lopen en zullen dat ook doen omdat het verwant is. Mijn verwachtingen over het Regioplein ZHZ zijn hooggespannen. De voortekenen zijn in ieder geval goed. Na afloop van de beurs zullen wij zeker gaan evalueren en ik hoop dat het zo’n succes wordt dat we er een jaarlijkse traditie van kunnen maken. Daar is de regio op zakelijk gebied in ieder geval enorm mee gebaat. Daar ben ik van overtuigd.”

 

Gebruik de bijgesloten uitnodiging om u aan te melden voor gratis toegang.

En noteer het alvast in uw agenda!