Overig

Shivers plaatst HarbourRun definitief op Rotterdamse sportkalender

448

ROTTERDAM – Zijn Shivers is er in de Maasstad door een donatie van een anonieme sponsor in geslaagd om de Wednesday Nightskate financieel overeind te houden, of het volgende evenement domineert de agenda van directeur Imre van Leeuwen al weer.

De organisatie van de tweede editie van de HabourRun trekt op 12 oktober naar verwachting meer dan 3.500 deelnemers naar het Rotterdamse havengebied. Daarmee heeft de zogenaamde obstaclerun snel een vaste plaats op de sportkalender verworven. “De start met 2700 deelnemers was al opvallend, dus de groei van het aantal deelnemers  is niet helemaal onverwacht. Mond-op-mond reclame doet veel goed en je ziet overal in de wereld het deelnemersveld van special loopevenementen als de Mud-, Night-, Colour- en Electric run groeien.”

Van Leeuwen noemt de HarbourRun een belevenis. Een  die verder gaat dan alleen van A over een afstand naar B lopen. “Voor deze groep lopers is er op de kalender ook meer dan voldoende aanbod. Evenementen als de HarbourRun gaan minder uit van het reguliere hardlopen en meer van het meemaken. Daar doe je niet aan mee voor een persoonlijk record, maar in ons geval voor de  locatie in combinatie met sfeer en gezelligheid. De HarbourRun is uniek, omdat het  havengebied, waar de deelnemers normaal niet kunnen komen, voor die ene dag wordt opengesteld. Met dank aan veel grote bedrijven die hun medewerking verlenen. En bovendien vaak ook nog eens met een bedrijventeam deelnemen.”  Na een slok van zijn koffie vervolgt Van Leeuwen: “Loopevenementen worden vaak door tweetallen bezocht, maar bij de HarbourRun gaat het meer om groepen. Van clubs, bedrijven of sportscholen. Je kunt elkaar hulp goed gebruiken om de verschillende hindernissen soepel te nemen. Deze HarbourRun heeft een hoge funfactor die voor plezier en goede herinneringen zorgt. Compleet met een T-shirt, persoonlijke tijdregistratie en eigen video van de start en finish van de deelnemers. Voor de bedrijventeams eventueel aangekleed met lunch vooraf of borrel na afloop.”

Gezien het aantal mensen dat voor de tweede editie inmiddels op de deelnemerslijst staat, is Shivers samen met partner WSM van Dimitri Bonthuis erin geslaagd om het evenement een vaste plaats op de Rotterdamse sportkalender te bezorgen. “Daar zijn we best een beetje trots op, want dit is veel meer dan alleen een start en finishdoek ophangen en de route met vrijwilligers afzetten. Dat is ook een stevige klus, maar bij de HarbourRun moeten we echt een parcours opbouwen. Dat betekent als hindernissen opstellen, containers verplaatsen en diverse vergunningen aanvragen. Hier komt echt veel bij kijken. Maar goed, daar zijn we ook voor. Het is een uniek evenement dat in mijn visie ook alleen maar in Rotterdam kan slagen. In de stad heeft men een echte binding met de haven. Dat ligt in Amsterdam, Vlissingen en Delfszijl anders denk ik,” aldus Van Leeuwen.

Shivers, ook bekend van de organisatie van de jaarlijkse Sport Awards Rotterdam Rijnmond in het Nieuwe Luxortheater, is bovendien druk bezig met tal van andere activiteiten. Hun beachtvolleybalcircuit is de afgelopen maanden weer een succes geweest, terwijl de eerste besprekingen en ontwikkelingen voor het EK volleybal voor dames in 2015 in ons land al lopen. Het Nederlands Dames Volleybal team presteert dit seizoen erg goed en hebben zich zelfs in de prestigieuze  World Grand Prix geplaatst in de Final 4. In september 2015 worden de (halve) finales gespeeld in sportpaleis Ahoy, wat zou het geweldig zijn als ze daar voor volle oranje tribunes kunnen spelen. Peter Blangé  is aangesteld als toernooidirecteur en de communicatie rondom het team wordt stevig uitgebreid met nieuwe media en PR. Op deze manier proberen we niet alleen het toernooi te promoten, maar ook het team, de speelsters, maar zeker ook de sport.

Voor meer informatie:
www.shivers.nu
www.harbourrun.nl
www.wednesdaynightskate.nl

Wilt u volledig op de hoogte blijven over alle topsport in Rotterdam? Volg Rotterdam Topsport dan via:

@RdamTopsport
Facebook.com/RotterdamTopsport