Overig

Slim reizen app rond A15 en N3

1163

Mensen die vóór Covid-19 regelmatig op de N3 en/of de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem reden of dat nu (nog steeds) doen, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de slim reizen app. Deelnemers sparen punten (coins) door bijvoorbeeld de fiets of het ov te pakken naar het werk of thuis te werken. Deze coins zijn in te ruilen voor kortingen in de webshop van de app. Daarnaast zijn er cadeaubonnen te winnen voor de eerste 1.000 deelnemers en maandelijks voor de beste deelnemer. Het doel van de app is meer automobilisten te enthousiasmeren te kiezen voor een andere manier van reizen of thuis te werken indien mogelijk. Meer informatie over de actie en aanmelden vind je op Ways2go.

De slim reizen app: wat kun je met de coins en hoe werkt het?

De app ‘trackt’ automatisch de reizen van de deelnemer en kan daarbij onderscheid maken in wandelen, fiets, scooter, auto en openbaar vervoer. Voor iedere andere manier van reizen dan de auto verdient de deelnemer coins. Dit geldt ook voor thuiswerken. Het aantal verdiende coins is in te wisselen voor kortingen op duurzame producten zoals een fietsabonnement. Daarnaast ontvangen de eerste 1.000 deelnemers die twee maanden meedoen een bol.com cadeaubon met een waarde tussen de €5 en €20, afhankelijk van het reisgedrag en de gescoorde coins. Vanaf juli 2021 worden iedere maand de beste 250 deelnemers beloond met een bol.com bon.

Op de website van Ways2go staat alle informatie over de slim reizen app inclusief, spelregels en deelnamevoorwaarden en hoe mensen zich kunnen aanmelden. De privacy van deelnemers wordt gewaarborgd volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Groot onderhoud N3 en Korte Termijn Maatregelen A15

Rijkswaterstaat werkt aan het groot onderhoud van de N3 en tegelijkertijd werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en Drechtsteden aan het verbeteren van de doorstroming op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem. Bij beide projecten ondersteunt De Verkeersonderneming met mobiliteitsmaatregelen, zoals het stimuleren van andere manieren van reizen dan met de auto en het ondersteunen van werkgevers bij het inrichten van beleid op thuiswerken. De slim reizen app is een initiatief van De Verkeersonderneming en wordt uitgevoerd door Fynch.