Overig

Spoedeisende Hulp nodig? Bel even

585

Vroeger keken we op de Spoedeisende Hulp (SEH) niet zo nauw. Wie kwam, werd geholpen. Ook met kleiner letsel, of klachten die al een tijdje aan de gang waren. Die tijd is voorbij, omdat SEH dure, specialistische zorg is. De overheid en zorgverzekeraars verlangen – terecht – van ons dat wij ‘strenger aan de poort’ zijn.

De huisarts is nu strikt de toegangsdeur tot specialistische zorg. Daarom vragen wij patiënten om bij (niet-levensbedreigend) letsel of ziekte eerst de eigen huisarts of de huisartsenpost te raadplegen. Die beslist of een verwijzing naar de SEH nodig is.
Voor u als ondernemer is dat een lastige instructie. Toch kan het gebeuren dat een medewerker, onderaannemer of bezoeker medische hulp nodig heeft. Niet ernstig genoeg voor een ambulance, maar er moet wel snel iets gebeuren. De betrokkene woont misschien verder weg en kan niet langs de eigen huisarts.

Voordat u deze patiënt in de auto zet en met hem of haar naar het ziekenhuis rijdt, vragen wij u: bel ons voor overleg. Wij kunnen inschatten of een bezoek aan de SEH inderdaad nodig is. Dat bespaart de patiënt wellicht zijn eigen risico ziektekosten. Wij kunnen ook zeggen wáár u terecht kunt. Een wond hechten kan bijvoorbeeld ’s middags in Sliedrecht, terwijl we een mogelijk gebroken heup het liefst direct op Dordwijk willen zien.

Bellen mag naar de dienstdoend SEH-arts op nummer 078-6541080. Zo helpen we elkaar.

Petra Huijzer
bedrijfsleider SEH
Albert Schweitzer ziekenhuis