Overig

Succes van iPads in de klas

763

De digitalisering in het onderwijs is in volle gang en heeft de afgelopen jaren een grote stap vooruit gemaakt. Het gevolg hiervan is dat mijn collega’s en ik scholen tegenkomen die halsoverkop iPads willen aanschaffen om onderdeel te zijn van deze positieve ontwikkeling. Hierbij zien wij geregeld dat er nog niet is nagedacht over hoe de iPads ingezet moeten worden, met het gevaar dat deze na enkele maanden ongebruikt in de kast verdwijnen.

Om dit te voorkomen is het slim inkopen en distribueren van software en content een belangrijk facet. Amac biedt daarom de mogelijkheid deel te nemen aan het Volume Purchase Program & Device Enrollment Program van Apple. Naast volumekorting op apps komt iOS-apparatuur voorgeïnstalleerd en gepersonaliseerd bij de leerling uit de verpakking.

Daarnaast behoort niet langer de onderwijzer of de methode centraal te staan, maar juist de leerling of student. Door de leerling centraal te stellen in het onderwijsproces ontstaat een nieuwe vorm van onderwijs; individueel onderwijs, toegesneden op de persoon. En in dat concept passen de Mac en iPad perfect.

Apple heeft namelijk een reeks workshops ontwikkeld om maximaal profijt te hebben van de iPad. De workshops die te volgen zijn bij Amac zijn afgestemd op de specifieke behoeften van een school. In de workshops leren deelnemers om met behulp van iPads het onderwijs te personaliseren en individuele talenten te stimuleren. Niet alleen door te leren hoe er les gegeven kan worden met iPads, maar bijvoorbeeld ook waar en op welk tijdstip.

Iemand die daar alles vanaf weet en alles over kan vertellen is mijn collega Marco Damen, door Apple gecertificeerd als Apple Educatie Trainer. Met zijn veertien jaar onderwijservaring weet hij wat er vandaag de dag speelt in het onderwijs en welke technologische ontwikkelingen er zijn op educatief gebied. Samen met hem bekijkt u wat belangrijk is voor uw school, zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden.

Ook zijn er mogelijkheden voor trainingen of workshops op maat op locatie. Op deze manier helpen wij de invoering van iPads in het basisonderwijs succesvol te laten verlopen. Als partner in onderwijs kan Amac u volledig ontzorgen en ondersteunen in het gehele proces naar digitaal onderwijs. En uiteraard staan we ook na de implementatie voor u klaar.

Meer informatie over hoe u de iPad op uw school tot een succes kan maken? Of bent u benieuwd naar de workshops van Marco? Neem dan contact op, wij denken graag met u mee.

Lennard Piket