Overig

Swaans IJzerhandel: “Wij leveren alles wat de klant vraagt“

1559

Een half jaar na opening zijn de verwachtingen al ruimschoots overtroffen. We treffen directeur eigenaar Ard Swanenveld van Swaan’s IJzerhandel in zijn spiksplinternieuwe bedrijfspand. Een betere locatie kan hij zich niet wensen aan één van de ingangen van het haven- en industrieterrein Moerdijk.

Toen Swaneveld in 2010 hoorde over de ontwikkelplannen van het stuk grond aan de Dynamoweg in Klundert was hij er als de kippen bij. “Hier wilde ik mij graag vestigen. Toen mij de mogelijkheid daadwerkelijk werd geboden, hoefde ik dan ook geen seconde na te denken.”

Het ondernemen zit Swaneveld in het bloed. Direct na zijn schooltijd in 1989 ging hij aan de slag in een ijzerwarenzaak in Rotterdam. Niet lang daarna verkaste hij naar een soortgelijk bedrijf in Breda. Daar heeft hij het vak geleerd. “Dat was een flink bedrijf en er waar zeer veel kennis en vakmanschap zat met de juiste spirit. Mijn geluk was dat de automatisering net zijn intrede deed. Ik heb me daar naar hartenlust kunnen uitleven met het automatiseren en het opzetten van een goede inkoop en logistiek.” In 1997 ging Swaneveld op eigen benen staan en begon een gelijksoortig bedrijfje in Zevenbergen. In 2000 verhuisde hij naar een groter pand. Hij besloot zich louter op bedrijven te richten en dat bleek een goede keuze. De zaken gingen goed en er ontstond ruimtegebrek. “Ons huis was naast de zaak en op een gegeven moment stonden ook daar de winkelspullen opgestapeld.” Ruim vijf jaar geleden richtte hij zich helemaal op het industrieterrein Moerdijk. “Waarom zouden we het ver zoeken als de handel om de hoek ligt? Dat hebben we gedaan, letterlijk. We zitten nu midden tussen onze klanten.” Een half jaar geleden gingen de deuren open van zijn technische en industriële groothandel met een oppervlakte van ruim 1100 m2. Wat er daarna gebeurde overtrof Swaneveld’s meest optimistische prognoses. “We zitten nu al ruim boven de gemaakte prognose”. Het is mooi wat er allemaal gebeurt. Ik ben de veel op de zaak omdat de aanloop van bestaande klanten en nieuwe klanten vanaf de opening groot is. We hebben ook gewacht met gevelreclame tot dat alles intern op orde was binnen. Nieuwe klanten die bij je binnenkomen en vinden dat het een bende is, komen nooit meer terug. Netheid zegt iets over je bedrijf. En dat is essentieel in onze handel, klanten zien graag orde en netheid.” Swaneveld heeft flink geïnvesteerd in automatisering. “Alles moet gestroomlijnd verlopen en er mogen nergens onduidelijkheden zijn. Offertes en leveringen moeten helder en kloppend zijn net als de facturatie. Klanten waarderen dit en goede offertes en uitleverprocessen scheelt ook nog eens veel werk. Zo ga ik ook met mijn leveranciers om. Zoals het hier de deur uit gaat, zo wil ik het ook binnenkrijgen. De nauwkeurigheid en de vakkennis zijn tegenwoordig over het algemeen minder. En ook het serviceniveau richting klant is veelal ver onder de maat. Ik kan hier niet tegen. Met kwaliteit en goede service verzeker je je van continuïteit van je bedrijf.”

Snel en adequaat
Bij Swaans is alles te koop wat bedrijven nodig hebben. “Naast het standaardassortiment leveren wij alles wat de klant vraagt. In bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn wij ruim gesorteerd. Met de chemie en petrochemie hier op Moerdijk is daar veel vraag naar. Wij leveren snel en adequaat en in één keer goed Dat is een specifieke markt met veel kwaliteitseisen.”

Maatregelen
De strategische ligging van zijn bedrijfspand kan niet beter vindt Swaneveld. Zijn overtuiging is dat binnen tien jaar de nu nog braakliggende grond is volgebouwd en hij heeft hiervoor zijn maatregelen al getroffen. Aan zijn huidige bedrijfspand zit nog een pand vast voor eventuele uitbreiding. “Op dit moment hebben wij het ontzettend druk. En het wordt nog drukker in de toekomst. Je moet dan wel zorgen dat je de nieuwe en de oude klanten het gewenste kwaliteitsniveau blijft bieden. Wij willen totaalleverancier zijn en daar gaan we ver in. Wij leveren van schoenveters, hang- en sluitwerk tot suikerklontjes, gereedschap, emmers en aanhangwagens. Als klanten snel iets nodig hebben, leveren wij dit binnen de kortste keren. En dat tegen een goede prijs.” Twee keer per dag bezorgen de drie bestelbussen van Swaans’s IJzerhandel de bestelde goederen op het haven- en industrieterrein en in Europoort. “Wij voegen iets toe; advies en een correcte afhandeling.

Inkopers
weten ook niet altijd wat het benodigde product precies inhoudt. Wij nemen dat door met degene voor wie het product is bestemd. Je bent dan geen leverancier meer, maar je maakt deel uit van het productieproces. Dat kost veel energie, maar als je dat voor elkaar hebt, ben je op de goede weg.” Ondernemen is snel kunnen schakelen en beslissingen durven nemen. Dat is nodig omdat er in dit vak geen tijd is voor uitgebreid overleg.

Swaneveld en zijn verkoopteam anticiperen snel op klantvragen en kunnen daar ook zelfstandig afspraken over maken. Zijn succes is hieraan te danken zegt Swaneveld. ”Iedereen kan tot 80% ondernemen, maar die laatste 20% maakt uit of je bedrijf blijft bestaan en doorgroeit. Die laatste procenten kosten tijd en doorzettingsvermogen. Ik streef ernaar een stevig bedrijf neer te zetten, dat is mijn focus. De vraag uit de markt creëert wat je doet. Je moet dan wel blijven doen waar je goed in bent.”