Overig

Topsport & Business, a perfect match!

958

De stad en topsport gaan hand in hand. Geen stad biedt jaarlijks zoveel topsportevenementen. Nationale, Europese en wereldkampioenschappen worden afgewisseld met jaarlijkse evenementen als de ABN AMRO Rotterdam Marathon, het CHIO Rotterdam, het ABN AMRO World Tennis Tournament en in 2010 onder andere de start van de Tour de France. In 2011 was de stad het toneel van maar liefst twee WK’s en vier EK’s en ook 2012 belooft een enerverend sportjaar te worden. Maar ook de grote verscheidenheid aan sportaccommodaties, de Olympische ambitie, de in groten getale aanwezige topsportverenigingen en de topsporters in de stad.

Rotterdam Topsport zet zich in om Rotterdam als internationale, toonaangevende Sportstad te positioneren. Een netwerkorganisatie die zich inzet om grootschalige topsportevenementen naar de stad te halen, die topsportverenigingen en talentencentra ondersteunt, maar ook de individuele topsporters en talenten een warm hart toedraagt. Een organisatie die adviseert en faciliteert richting bonden, evenementenorganisaties en topsportverenigingen. En die samen met de twee andere sportpartijen in het Rotterdamse; Sport en Recreatie en Rotterdam Sportsupport, zorg draagt voor de koppeling tussen topsport en breedtesport.

Topsport & Business

Het bedrijfsleven is nauw betrokken bij de activiteiten van Rotterdam Topsport. Een deel van haar budget wordt gegenereerd uit sponsorinkomsten. De overige inkomsten komen tot stand uit de subsidie van de gemeente Rotterdam. Naast de financiële bijdrage van de gemeente bewijst het sponsorplan dat bedrijfsleven en sport een uitstekende combinatie vormen.

De drijvende krachten achter dit sponsorplan zijn Fred van Duijvenbode en Peter Stok, projectmanagers sponsoring van Rotterdam Topsport. ‘Sport en Bedrijfsleven zijn al jarenlang een succesvolle combinatie bij Rotterdam Topsport. Ondanks tijden van crisis en recessie mogen wij als Rotterdam Topsport maar liefst  95 bedrijven tot onze enthousiaste sponsorgroep rekenen. De sponsorgroep is onderverdeeld in een aantal categorieën, namelijk: Gold sponsors, Silver sponsors, Suppliers, Mediapartners en Businessclubleden. Onze missie is om de sponsorpartners aan Rotterdam Topsport te binden door de sponsors enerzijds een platvorm te bieden waar zij kunnen netwerken en anderzijds ze te betrekken bij de organisatie van de topsportactiviteiten van deze stad. Hiermee wordt er draagvlak gecreëerd voor een langdurige samenwerking’, aldus Fred van Duijvenbode.

‘Als je bent toegetreden tot onze sponsorgroep, ben je onderdeel van een krachtig Rotterdams netwerk, kan je zakendoen in een sportieve omgeving, heb je toegang tot exclusieve hospitality units met het beste uitzicht op topsporters in actie en zijn er volop mogelijkheden om in een ontspannen, zakelijke omgeving andere relaties te ontmoeten’, zegt Peter Stok.

Sponsorpartner van Rotterdam Topsport zijn, betekent niet alleen maar geld geven en je naam laten zien. ‘Wij gaan “hand in hand” op pad. We trekken samen met de partners op en gaan er ook voor om samen doelen te bereiken. Het  introduceren bij nieuwe partijen hoort daar ook bij. Daarnaast vinden we het belangrijk om regelmatig te evalueren’, leggen de heren uit.

Nieuwe ontwikkelingen

De heren merken dat de bedrijven wel steeds vaker de meerwaarde van het sponsorschap terug willen zien. ‘Bij ons vind je die meerwaarde in de combinatie, er wordt geïnvesteerd in de sport én in de maatschappij.’

Fred vervolgt: ‘Zo bieden wij nu ook de mogelijkheid om te investeren in de Rotterdamse Talentcentra die dit jaar worden opgericht. Door meer trainingsuren, onder leiding van topcoaches en samen met spelers van hun eigen niveau, kunnen talentvolle, jonge sporters zich beter ontwikkelen. De regionale talentcentra voor sporten als volleybal, honkbal en roeien gaan de aanwas van topsporters in Rotterdam opstuwen. De doelstelling is dat over een jaar of vijf minstens 15 procent van de spelers uit de nationale teams hebben deelgenomen aan de Rotterdamse talentencentra.’

Om je als bedrijf te binden aan een Rotterdams Talentcentrum is een unieke kans, om letterlijk en zichtbaar te investeren in de sport. Ook hiermee maken wij Rotterdam de ‘City of Sports’!

Ben je geïnteresseerd in het sponsornetwerk van Rotterdam Topsport en wil je meer informatie over een sponsorpartnerschap? Kom dan eens bij ons praten! Neem contact op via 010 – 497 12 12 en vraag naar Fred van Duijvenbode (duijvenbode@rotterdamtopsport.nl) of Peter Stok,(stok@rotterdamtopsport.nl).

@RdamTopsport

Facebook.com/RotterdamTopsport