Overig

Van der Burg advocaat & mediator biedt ondernemers maatwerk

557

Monique van der Burg is oprichtster van Van der Burg advocaat & mediator en sinds 1991 advocaat. Zij is gespecialiseerd in personen- en familierecht en arbeidsrecht. Onder personen- en familierecht vallen uiteraard echtscheidingen, maar ook alimentatiezaken, omgangsregelingen en bijvoorbeeld het opstellen van een ouderschapsplan.

De meeste echtscheidingen en alimentatiezaken die Monique behandelt, hebben betrekking op ondernemers. “Dit zijn vaak complexe zaken. Ik zie het als een uitdaging om hierbij een optimaal resultaat te behalen. Het contact met ondernemers ervaar ik als inspirerend; het zijn vaak sterke persoonlijkheden, die gewend zijn hun eigen leven te sturen.”

Hoewel de wet de echtscheiding van een ondernemer gelijk behandelt als die van ieder ander, is deze toch anders. “De echtscheiding van de directeur-grootaandeelhouder en van de zelfstandige ondernemer zijn veel complexer en vragen om maatwerk.” Niet alleen is maatwerk noodzakelijk om te komen tot een verdeling van de gemeenschap van goederen of de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden, maar ook om te komen tot vaststelling van alimentatie. “ Voor de verdeling of verrekening zal bijvoorbeeld niet alleen moeten worden berekend wat de waarde van de onderneming is, maar ook wat er met de onderneming moet gebeuren. Is er een pensioenvoorziening in eigen beheer opgebouwd, dan zal ook hiervoor een regeling moeten worden getroffen.”

Alimentatie-mogelijkheden

Daarnaast speelt de onderneming een grote rol bij het vaststellen van de alimentatiemogelijkheden. “Voor het bepalen van de hoogte van de alimentatie, zal immers niet alleen moeten worden gekeken naar het salaris of inkomen dat de ondernemer maandelijks ontvangt, maar ook naar het inkomen dat niet uit de onderneming wordt gehaald, maar in de onderneming blijft. Ook deze reserveringen kunnen worden betrokken bij het vaststellen van de hoogte van de alimentatie.”

Kwalitatief hoog juridisch niveau

Om u zo goed mogelijk te kunnen bijstaan, volgde en volgt Monique vele opleidingen op het gebied van ondernemers en echtscheiding, maar ook educatie toegespitst op onderhandelen en mediation. Ze is lid van de vFAS, dit is dé vereniging van familierechtspecialisten. Daarnaast is zij NMI registermediator en lid van de VRAA, de vereniging van arbeidsrechtspecialisten. Door de kleinschaligheid van het kantoor en de hoge mate van specialisatie is het kantoor in staat op een kwalitatief hoog juridisch niveau, persoonlijke dienstverlening te bieden. Een snelle en accurate service hoort daar uiteraard bij. Van der Burg advocaat & mediator is gevestigd op de derde verdieping van een kantoorpand aan de Gieterijstraat 125 in Ridderkerk. Voor bezoekers is er voldoende, gratis parkeergelegenheid.

Mocht u meer informatie wensen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Monique via telefoonnummer 0180- 499 445 of per mail naar info@vanderburgadvocaat.nl Meer informatie is ook te vinden op de website www.vanderburgadvocaat.nl