Overig

Van der Valk Hotel Ridderkerk nog steeds verrassend vertrouwd

2244

In 2007 vond de officiële opening plaats van Van der Valk Hotel Ridderkerk. Iets meer dan zes jaar later kan worden gesteld dat de dromen van directeur Freek van der Valk en marketing & sales manager Krystle van der Valk – Hagoort voor een groot deel zijn uitgekomen. Gasten weten de weg naar Van der Valk Hotel Ridderkerk feilloos te vinden en waarderen de faciliteiten en service met een hoog rapportcijfer. Achteroverleunen is er voor Freek en Krystle echter niet bij.

“De wereld verandert in rap tempo, dus we moeten met de tijd mee. Onze gasten blijven verrassen en tegelijkertijd het vertrouwde gevoel behouden; dat is wat Van der Valk Hotel Ridderkerk wil blijven bewerkstelligen,” legt Freek uit. De vernieuwingsslag uit zich op verschillende manieren. Krystle: “De achterste hoek van het restaurant is onlangs opnieuw behangen en voorzien van nieuwe schilderijen. Ook hebben gasten sinds kort de mogelijkheid om gebruik te maken van onze bescheiden sportfaciliteiten. En per 1 juli is er een nieuwe menukaart, met daarop zowel klassieke Van der Valk-gerechten en moderne seizoensgerechten. Ook nieuw is onze High Wine. Verwacht geen standaard blokjes kaas en worst bij dit arrangement, maar meer luxe, kleine hapjes. Alles is huisgemaakt.” Het meest in het oog springende project is echter toch wel de renovatie van de boerderij Westeinde, die voor het hotel staat. Het rijksmonument stamt uit 1865 en zal naar verwachting in 2014 open gaan als feestlocatie voor bruiloften en partijen. “De buitenkant van de boerderij is klaar, maar aan de binnenkant is er nog veel werk te verrichten. Ook de omliggende tuinen moeten nog worden aangepast,” aldus Freek. Warm, tijdloos en chic zijn de woorden die hij gebruikt om de uitstraling van de boerderij te typeren. “Het zal niet heel uitbundig worden. Qua interieur vormt het geen verlengstuk van het hotel. We gaan juist zo veel mogelijk gebruik maken van natuurlijke materialen en tinten en laten oorspronkelijke elementen waar mogelijk terugkomen. En uiteindelijk zal het, ondanks de verschillende stijlen, voor iedereen wel duidelijk zijn dat de boerderij en Van der Valk Hotel Ridderkerk bij elkaar horen.” Perfectie tot in detail is namelijk ook voor wat betreft de boerderij het streven. In het hotel wordt daar eveneens hoog op ingezet. Is aan de top blijven moeilijker dan er te komen? “Het schept in ieder geval verwachtingen, maar daar lopen wij niet voor weg. Vanaf de opening in 2007 hebben wij met veel enthousiasme een bepaalde lijn ingezet. Qua stijl en uitstraling is ten opzichte van andere Van der Valk hotels sprake geweest van een trendbreuk. Toch zijn we nog steeds herkenbaar als Van der Valk, alleen dan wel wat eigentijdser en met hier en daar een toevoeging. Vernieuwen is een kwestie van doseren. Om verrassend vertrouwd te zijn én te blijven, voert die gedachte ook na zes jaar nog de boventoon.”