Overig

Van Roosendaal trotse winnaar Ondernemersprijs Drechtstreek 2011

550

Het jaar begon goed voor Van Roosendaal. Het technisch uitzendbureau werd door de Kamer van Koophandel Rotterdam op 10 januari uitgeroepen tot beste onderneming van 2011 in de Drechtstreek. Directeur Bart van Roosendaal is trots op de erkenning en hoopt dat de prijs er aan bijdraagt dat de mistige sfeer die volgens velen aan de uitzendbranche kleeft, zal verdwijnen.

“In Nederland zijn 11.500 uitzendbureaus en daarvan werkt slecht 20 procent volgens de regels. Ik juich het alleen maar toe als onbetrouwbare uitzendbureaus harder worden aangepakt, want zij verpesten de markt en het imago van de gehele branche. De Tweede Kamer is nu druk doende een registratieplicht voor uitzendbureaus door te voeren. Dat is nodig, want er zijn bureaus die bijvoorbeeld geen of te weinig sociale premies afdragen, illegalen tewerkstellen of hun uitzendkrachten uitbuiten.” Dat het ook anders kan, bewijst Van Roosendaal al zes jaar. Al vanaf het prille begin maakt het bedrijf een forse groei door en alles gaat keurig volgens de regels. “We richten ons op het leveren van gekwalificeerd technisch personeel, met name in de metaalindustrie, maar we zijn ook actief binnen de markt van elektrotechniek.” Het onderscheidend vermogen van het technische uitzendbureau zit hem volgens Van Roosendaal met name in het leveren van kwaliteit en het begrijpen van zowel de klant als de opdrachtgever. “Veel uitzendbureaus willen vooral zoveel mogelijk winst maken. Ons hoofddoel is om zoveel mogelijk vakmensen in dienst te krijgen. Winst is daar slechts een positief gevolg van.” De gouden tijden zijn voor de uitzendbranche voorbij, opdrachtgevers zijn kritisch. “Maar dat is voor ons eigenlijk alleen maar fijn, want de goede uitzendbureaus hebben zo de mogelijkheid zich te onderscheiden.”

Ook voor de Kamer van Koophandel Rotterdam blonk Van Roosendaal uit. Een samenvatting uit het juryrapport: “De jury is onder de indruk van de sterke groei die het bedrijf in korte tijd heeft gerealiseerd. De ondernemer laat zien in control te zijn van de onderneming en beheerst de sterke groei. De jury is van mening dat de ondernemer zich onderscheidt door het aantrekken en behouden van vakbekwaam personeel in een markt waarin een grote krapte is. De ondernemer begrijpt wat er speelt bij deze mensen en wat zij belangrijk vinden aan een werkgever. De jury is overtuigd dat het bedrijf onder leiding van Bart van Roosendaal alles in huis heeft om door te groeien naar de top.” Van Roosendaal wil de stijgende lijn inderdaad voortzetten en nog groter worden. “Ik ben naast Van Roosendaal ook nog mededirecteur van de uitzendbureaus Nautic Jobs en Merwejobs. Ook deze ondernemingen groeien. Wellicht komen er op den duur vestigingen bij.” De oorkonde en trofee hebben in ieder geval een mooi plekje binnen het bedrijf gevonden en vormen een mooie stimulans om Van Roosendaal nog meer op de kaart te zetten.