Overig

Wantijpop Ten Raede Lounge Groot succes

502

Toen in 2012 de Gemeente Dordrecht de subsidiekraan behoorlijk dicht heeft gedraaid, dreigde het populaire muziekfestival Wantijpop te verdwijnen. Zonder subsidie leek het niet mogelijk dit gratis muziekfestival te organiseren.

OD Groep, bekend van onder andere Dancetour, is in 2012 de uitdaging aangegaan om het festival toch te organiseren met drastisch minder subsidie. Om dit te kunnen realiseren, zonder het laagdrempelige karakter van het festival geweld aan te doen, was het noodzakelijk om de hulp van het bedrijfsleven in te roepen. Ten Raede Groep is als partner van BOD Groep direct op deze noodkreet ingegaan en heeft het festival met raad en financiële middelen ondersteund. Om het festival ook voor het bedrijfsleven wat aantrekkelijker te maken, is er sinds 2014 ook een business lounge ingericht, de Wantijpop Ten Raede Lounge. Een plek waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en waar contacten gelegd kunnen worden. Ook een plaats waar ondernemers met hun kinderen en partners kunnen genieten van de muziek, met een goed uitzicht op het festivalterrein en het podium. Een unieke combinatie van netwerken en een uitje voor het hele gezin.

Groot succes

De Wantijpop Ten Raede Lounge, met ruim 100 bezoekers bij de eerste editie al direct een groot succes te noemen, had de beste plekken van het festival met uitzicht op het hoofdpodium en publiek. De goede line-up van artiesten, het mooie weer en de relaxte sfeer maakten van Wantijpop weer een succes. De luxe BBQ, verzorgd door Restaurant Chez Heeren Jansen was een goede aanvulling op het VIP Deck.

De 17e editie van het festival lokte ruim 20.000 bezoekers naar het Wantijpark. De organisatie spreekt van een zeer geslaagde dag.

Vanwege het succes en de positieve signalen, organiseert Ten Raede Groep met BOD Groep en By Lipman volgend jaar wederom de Wantijpop Ten Raede Lounge. We verwachten dan een verdubbeling van het aantal bezoekers op de lounge en gaan met de ervaringen van deze editie een nog betere omgeving creëren waar ondernemers op een informele manier contacten kunnen leggen.

Graag willen wij de organisatoren BOD Groep en By Lipman bedanken voor deze fantastische samenwerking. Op naar de volgende editie!