Transport & Logistiek

Werkgevers Drechtsteden over renovatie Wantijbrug

161
Brug over water

De Wantijbrug is in verband met renovatiewerkzaamheden tot 3 april 2020 gesloten voor al het auto- en vrachtverkeer. Jacob Klink is voorzitter van Werkgevers Drechtsteden. “Vooraf waren er behoorlijk wat vragen van ondernemers over de bereikbaarheid. Een aantal zaken zijn daarbij opgepakt, zoals een Waterbushalte bij de Staart. Toch zijn er ook ondernemers met bijvoorbeeld vrachtwagens in het gebied die behoorlijke omrijkosten moeten maken. Ik denk dat het goed is om alles te evalueren en te kijken naar lessen voor de toekomst,” aldus Klink.

“Ik had vooraf meer commotie verwacht. Je merkt dat mensen het een beetje gelaten over zich heen laten komen. De vraag is alleen hoe lang dat nog het geval is, hoeveel rek zit er nog in. Want met de renovatie van de N3 vanaf deze zomer is het nog niet gedaan met de werkzaamheden in deze regio.” Op de vraag wat Klink denkt dat er gebeurt als de Wantijbrug weer open gaat voor al het verkeer, antwoordt hij: “Ik geloof dat het verkeer straks weer terug is als vanouds. Ik ben ervan overtuigd dat Rijkswaterstaat in moet zetten op programmamanagement en niet mobiliteitsmanagement per project. Het moet een geheel zijn en structureel, dit in combinatie met gedragsverandering. Vanuit de Federatie Ondernemersverenigingen Drechtsteden zullen wij daar actief op blijven drukken.”

Voor alle actuele informatie over de afsluiting én over de beschikbare alternatieven, zoals de Waterbushalte, staat een Toolbox klaar. Geïnteresseerde werkgevers kunnen deze Toolbox aanvragen via: info@samenbereikbaar.nl