Overig

Wethouder Kasmi opent het Maritiem Museum voor de allereerste museumbezoekers

874

Museum legt rode loper uit voor allereerste bezoekers

Met het luiden van een scheepsbel uit de collectie opende wethouder Said Kasmi op maandag 1 juni om 12 uur precies de deuren van het Maritiem Museum Rotterdam. Met het uitrollen van de rode loper en ontvangst door de wethouder gaf het museum de allereerste museumbezoekers een bijzonder warm welkom. Het museum was elf weken gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, maar is vanaf vandaag weer te bezoeken.

“De Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen hebben de afgelopen tijd heel hard gewerkt, zodat Rotterdammers vanaf 1 juni weer kunnen genieten van de kunst, cultuur en het erfgoed dat onze stad te bieden heeft. Daar ben ik heel blij mee. Al dat moois biedt velen inspiratie, hoop en steun in deze moeilijke tijden,” aldus wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme).

“We zijn bijzonder verheugd dat we weer bezoekers kunnen verwelkomen. We hebben diverse maatregelen getroffen om onze bezoekers een veilige en plezierige museumervaring te bieden. In de afgelopen weken hebben we veel onderhoudsklussen gedaan, een nieuwe steiger aangelegd en de spectaculaire nieuwe tentoonstelling ‘De Haven’ gebouwd. We kunnen niet wachten dit te delen met bezoekers.” Bert Boer, algemeen directeur Maritiem Museum

Diverse veiligheidsmaatregelen
Het Maritiem Museum heeft er alles aan gedaan om een veilig en prettig bezoek mogelijk te maken en heeft diverse veiligheidsmaatregelen getroffen. De tentoonstelling ‘De Haven’, die eigenlijk midden april zou openen, is nu voor het eerst te bezichtigen. Tickets zijn nu te boeken op www.maritiemmuseum.nl/tickets.