Overig

WTH blijft duurzaam vooruit denken

658

Als het om duurzaamheid gaat, mag WTH gerust het predicaat ‘voorloper’ opgestempeld krijgen. De marktleider in vloer- en wandsystemen voor verwarmen en koelen voor zowel renovatie als nieuwbouw was al bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen voordat de term werd uitgevonden.

Binnen alle geledingen van het bedrijf is de duurzame factor doorgedrongen. Iets waar directeur Rob Heuperman best trots op is. “We blijven steeds opnieuw duurzame toepassingen voor een energiezuinig klimaat ontwikkelen. De projecten waaraan we ons verbinden zijn altijd duurzaam, maar ook is ons kantoor het op zes na energiezuinigste gebouw van Nederland. Dat kregen we onder meer voor elkaar door te werken met warmte-koude opslag in de grond, waardoor efficiënt met energie wordt omgesprongen. Bovendien beschikken we over zonnecollectoren op onze parkeerplaats en het dak en frequentiegestuurde verlichting in het gebouw. Op korte termijn willen we helemaal overstappen op LED-lampen. En dan gaan we ook nog eens drie windmolens plaatsen op het achterterrein.” Geconfronteerd met de talloze groene initiatieven mag het geen verrassing heten dat WTH onlangs een prestatie van formaat behaalde. Het bedrijf behaalde een half jaar geleden in één keer het hoogste niveau van de CO-2 prestatieladder. “Als eerste bedrijf in Nederland hebben we dit hoogste certificaat in één klap verdiend. Het geeft aan dat wij bewust handelen in onze bedrijfsvoering en bij de uitvoering van onze projecten. Criteria voor het behalen van het certificaat waren onder andere gescheiden aanleveren van afval, duurzaam inkopen, efficiënt gebruik maken van materialen en de beschikking hebben over een energiezuinig wagenpark. Op alle fronten scoorden wij goed.” Maar er kan altijd meer gedaan worden om de wereld goed achter te laten voor de volgende generatie. Daarom hebben twee van de drie directeuren van WTH, waaronder Heuperman, sinds kort een laadpaal voor hun deur staan. “En hier op de parkeerplaats is er ook één neergezet. Vanaf maart gaan we allebei elektrisch rijden.”

Heuperman juicht het alleen maar toe dat steeds meer bedrijven zich bewust worden van het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Ik denk dat de lezingen van Al Gore en de documentaire An Inconvenient Truth velen heeft wakker geschud.” Bij WTH stond het onderwerp echter al lang op de agenda. Het bedrijf blijft zich op alle fronten ontwikkelen. “Iets waar wij mee geconfronteerd worden, is dat het nieuwbouwvolume afneemt. Daarom zijn renovatieprojecten steeds belangrijker voor ons. Door de ontwikkeling van twaalf nieuwe systemen spelen we daarop in. Ook herbestemming van leegstaande kantoren komt steeds meer voor. Door steeds vooruit te blijven denken, zal WTH zich ook in de toekomst blijven onderscheiden.”