Overig

Het jaar van de uitgestelde plannen

996

Column FACET | Jelle Elferink

Een jonge club ondernemers die binnen een mum van tijd voor enorme (onverwachte) uitdagingen komen te staan. Dat zijn de enthousiaste eigenaren van De Huismeester; Pascal, Thijmen en Mick. De Huismeester is gevestigd in een sfeervol en historisch pand aan de Meent 115 in Rotterdam. Met een afwisselende menukaart, pinxtosplanken als signature dish en een uitgebreide drankenkaart met vrolijke cocktails is De Huismeester een graag geziene gastheer bij zijn klanten.

De Huismeester zit al vier jaar op de Meent, maar in januari 2020 nam het drietal de zaak over. Vol goede moed gingen zij van start om vervolgens na tweeën-eenhalve maand dicht te moeten. Op zo’n rare start waren zij natuurlijk niet voorbereid.

Mede dankzij Jelle Elferink, assistent-accountant bij FACET, wisten de drie ondernemers wijs te worden uit alle regelingen. FACET zorgt voor een helicopterview waarbij de planning naar de toekomst centraal staat. Voor vele ondernemers neemt FACET de ‘minst leuke kant van ondernemen voor haar rekening; de cijfers.’

Na een aantal maanden van onzekerheid, mag op 1 juni de horeca weer open. Het was onder andere door NOW 1 mogelijk om de jonge, gedreven club bij elkaar te houden. Na heropening kent De Huismeester in de zomermaanden zeer succesvolle tijden. Mensen hebben er echt zin in om op een terras te zitten. En zij merken goed dat er verder geen uitgaansleven is. Mensen komen dus vroeg en blijven tot sluitingstijd.

Na een voorbijgevlogen zomer moet op 14 oktober de horeca opnieuw sluiten. Een voor het drietal ongrijpbare beslissing. Het blijft frustrerend en moeilijk te bevatten dat zij weer dicht moeten. Extra knap om dan te zien dat Pascal, Thijmen en Mick niet bij de pakken neer gaan zitten, maar juist hun optimistische en nuchtere instelling behouden. Dit keer kan je bij De Huismeester ‘Take away lunch’ bestellen op vrijdag, zaterdag en zondag.

Zij hopen in februari 2021, maar het liefst natuurlijk eerder, de deuren van De Huismeester weer te openen. Vol goede moed zijn zij 2021 gestart om de uitgestelde plannen te gaan realiseren.

Hun boodschap voor mede-ondernemers: ‘Geef je (horeca)onderneming een gezicht, wees creatief en blijf top-of-mind in tijden van de sluiting.’ Houd vol en heel veel succes!