Overig

Grandeur van Parijs met Grand Café La Buvette aan het begin van boulevard Coolsingel in Rotterdam

1264

In het 35 meter hoge kantoorgebouw Erasmushuis aan het begin van de Coolsingel in Rotterdam, dat in 1939 – 1940 is gebouwd naar een ontwerp van Willem Dudok, is tegenwoordig Grand Café La Buvette gevestigd.

Een van de eerste huurders van het Erasmushuis was destijds de Hollandse Bank Unie (HBU). Tot een aantal jaren terug was de HBU een trouwe huurder, waardoor het gebouw bij veel Rotterdammers beter bekend was als het HBU-gebouw. Het is één van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam die het bombardement van 14 mei 1940 heeft overleefd. Het ‘HBU-gebouw’ is een Rijksmonument.

We spreken Martin Baan, samen met Patricia Tulen, eigenaar van La Buvette. Martin: ‘De Coolsingel is nu nog een drukke verkeersweg, maar wordt een fraai vormgegeven stadsboulevard met allure; aantrekkelijk en gastvrij. Volgens de plannen van de gemeente past een Grand Café uitstekend bij het gewenste plaatje. Wij gaan proberen het voormalig bankgebouw, waarin nu diverse bedrijven kantoor houden, met La Buvette weer op de kaart te zetten. Het moet een beetje de Grandeur van Parijs krijgen. Wij richten ons op het zakelijk publiek. Bij La Buvette kun je ontbijten, lunchen, maar bijvoorbeeld ook in combinatie met een lunch of drankje gebruiken om er even te werken, te vergaderen met maximal tien personen of gewoon met bijvoorbeeld zakenrelaties een glaasje en een hapje te nuttigen in het sfeervol ingerichte Grand Café, of vanaf maart bij mooi weer, op het Frans terras. Het terras heeft zo’n honderd stoelen. Op het terras kun je straks terecht voor maaltijden, een wijntje en kun je, als je wilt, een fles wijn mee naar huis nemen. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur en in de weekenden van 12.00 uur tot 18.00 uur. Maar als je wilt kunnen we bijvoorbeeld na 18.00 uur ook een private dining verzorgen tot zo’n 75 personen. Onze locatie leent zich overigens ook perfect voor bedrijfsfeesten en events.’

Unieke samenwerking met meesterboulanger Hiljo Hillebrand

Op de kaart van La Buvette staan huisgemaakte ontbijt-, lunch- en borrelgerechten die geïnspireerd zijn op de Franse en Belgische keuken. Op vrijdagavond kun je er ook voor een diner terecht. Martin Baan: ‘samen met onze Chef-kok Fabian Oldenburger werken we samen met meesterboulanger Hiljo Hillebrand, die dit voorjaar met het Nederlands Boulangerie-team goud heeft behaald tijdens de Coupe Louis Lesaffre in het Noord-Franse Lille. De producten van het Nederlandse team, bestaande uit Le Perron bakker Hiljo Hillebrand, Peter Bienefelt en Niek van Waarde, werden er als beste beoordeeld door de jury. Het grappige is dat ik Hiljo al vanaf de lagere school ken.’

Wint Hiljo Hillebrand AD oliebollentest 2016?

Het zou ons niet verbazen als Hiljo Hillebrand, na het winnen van de gouden medaille dit voorjaar tijdens de Coupe Louis Lesaffre in Frankrijk, dit jaar ook nog de AD Oliebollentest wint. Bij het ter perse gaan van dit nummer is de uitslag ervan nog niet bekend.

Droom

Martin: ‘We hebben kwaliteit hoog in ons vaandel staan, maar al onze gerechten zijn absoluut en voor iedereen betaalbaar. De gerechten variëren van zes tot zo’n vijftien euro ‘Mijn droom is om van la Buvette een grand café te maken waar de stad trots op is!’