Overig

Al 60 jaar het water aan de voeten

554

Er zijn wel meer hotels mooi gelegen aan de Nieuwe Maas, maar het Delta Hotel in Vlaardingen spant de kroon. “De fundering van het gebouw staat in de rivier. Dat is uniek. De hele dag door varen schepen voorbij op een steenworp afstand,” vertelt directeur Ronald Cordes.

“Een recensent van de AD Terassentest schreef nadat hij ons had bezocht dat het echte Wereldhavengevoel te vinden is bij het Delta Hotel in Vlaardingen. Dat vind ik nog steeds een mooi compliment. Wij bedienen een brede doelgroep, van zakenlieden tot aan gezinnen. Het is onze ervaring dat gasten zich snel op hun gemak voelen bij ons. Alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf zijn aanwezig, of dit nu zakelijk of privé is.” Het Delta Hotel beschikt over 78 kamers en 10 unieke zalen. Voor eten en drinken is er Nautique, met de Brasserie, het Grand Café en de Vier Windstreken. Het nautisch thema komt op alle plekken in het hotel terug, zelfs in de kleinste details. “De kapstokken zijn roeispanen, pepermuntjes hebben hier de vorm van schelpjes en op onze pennen zit een kompasje,” noemt Cordes enkele voorbeelden.

60-jarig bestaan

Het Delta Hotel bestaat dit jaar 60 jaar en heeft sinds 1955 de nodige veranderingen ondergaan. Bij de opening bestond het hotel uit 24 kamers en een restaurant. “Het bekende kraaiennest stond er toen ook al. Die bouwconstructie was voor die tijd zeer vernieuwend en het is later veel gekopieerd. Onder meer door Rem Koolhaas bij zijn ontwerp voor het Byzantium in Amsterdam.” Tijdens een brand in 2001 gingen het restaurant en de keuken verloren en liep de rest van het hotel rook- en waterschade op. Een tijdelijke sluiting volgde. “In die periode is er een etage bijgebouwd en de zaalcapaciteit verdubbeld. In 2013 vond er bovendien een grote metamorfose plaats. Het gebouw werd ingepakt met aluminium gevelbeplating, alle kozijnen zijn vervangen door grotere exemplaren en er werd bij 20 hotelkamers een erker aangebouwd met zitvensterbanken, zodat gasten nog beter van het uitzicht kunnen genieten.” Zelf ook even deel uitmaken van de bedrijvigheid aan het water kan trouwens middels de watertaxi, die een halte heeft naast het hotel. Het station is daarnaast op korte loopafstand en parkeren kan gratis voor de deur. “Op alle fronten is het Delta Hotel een ideale uitvalsbasis op een unieke locatie. Het 60-jarig jubileum gaat zeker niet ongemerkt voorbij. Op 31 maart verschijnt er een jubileumboek en op 25 juni kunnen gasten tafelen op 60 meter hoogte tijdens Delta in the Sky. Een groot deel van de opbrengst komt ten goede aan de voedselbank. Een klassiek concert op 30 augustus en een internationaal korenfestival op 7 november sluit ons jubileumjaar af.” Meer informatie? Kijk dan op www.deltahotel.nl