Overig

Aspect ICT in top 10 van beste ICT-werkgevers

1092

Directie in het zonnetje gezet

Onlangs is het Hardinxveldse bedrijf Aspect ICT door Computable uitgeroepen tot één van de beste ICT-werkgevers van Nederland. Als waardering en bevestiging hebben de collega’s hun directie vanwege deze topnotering op ludieke wijze in het zonnetje gezet.

Elk jaar voert Computable, een gerenommeerd on- en offlineplatform voor ICT-professionals, een onderzoek uit naar de beste ICT-werkgever van Nederland. Medewerkers van bedrijven in deze sector kunnen hieraan meedoen door vragen te beantwoorden over thema’s als salaris(groei), scholingsmogelijkheden en innovatie. Ook is gevraagd naar hoe zij de werk-privébalans waarderen, in hoeverre zij carrièreperspectief zien en hoe het staat met de maatschappelijke betrokkenheid.

Een 8e plaats

Op alle onderzoeksgebieden scoort Aspect ICT mooie cijfers en zelfs een negen als gemiddelde, gebaseerd op enkel achten en negens. Daarmee heeft het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam, dat organisaties ondersteunt in hun digitale transformatie, een achtste plaats behaald in de uitslag van het onderzoek. Dat valt met ruim 300 deelnemende ICT-werkgevers een knappe prestatie te noemen.

Nietsvermoedend

De medewerkers van Aspect ICT maakten van de gelegenheid gebruik om haar directie op ludieke wijze te feliciteren met deze mooie prestatie. Nietsvermoedend zijn de managers naar het zogeheten ‘werkcafé’ begeleid, waar het voltallige team hen opwachtte met slingers en confetti. Er werd een bedankvideo getoond, waaraan vele collega’s hebben meegewerkt. Daarna ontving de directie een cheque waarmee ze op pad kunnen naar de Veluwe voor een middag e-scooteren met aansluitend een etentje.

Covid-19

In het onderzoek naar de beste ICT-werkgever van Nederland van 2021 konden vragen rondom het thema Covid-19 niet ontbreken. Zo is onderzocht hoe de organisaties omgingen met coronamaatregelen, hoe zij thuiswerken faciliteerden en hoe zij financiële stabiliteit en zekerheid boden in deze onzekere periode. Ook hier kreeg Aspect ICT met een negen als gemiddelde een zeer goede beoordeling.

Vrijwel maandelijks jubilea

Dat Aspect ICT als werkgever wordt gewaardeerd, kwam niet geheel onverwacht. Vrijwel maandelijks viert de organisatie jubilea van collega’s die er 10, 15, 20 of zelfs 25 jaar werken. Het bedrijf in de Alblasserwaard maakt jaarlijks een consistente groei door, waardoor het kan innoveren zonder in te boeten aan financiële stabiliteit. Samen met de informele werksfeer en mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling zorgt dit ervoor dat veel mensen zich graag aansluiten bij deze organisatie, die al 38 jaar bestaat.