Overig

Autotaalglas voor optimaal zicht

872

Elke automobilist maakt het wel een keer mee. Een steentje tegen de voorruit. Behalve de schrik levert dat meestal ook een sterretje, of nog erger, een flinke scheur op. Gelukkig zijn de hedendaagse autoruiten tegen een stootje bestand. Toch is het zaak snel actie te ondernemen.

Dat kan bij Autotaalglas. Wat begon als een éénmanszaak, is uitgegroeid tot een landelijke franchiseorganisatie met 54 vestigingen. Ook in Dordrecht en Gorinchem zijn er vestigingen van Autotaalglas. Tonnie Boom is eigenaar van de Dordtse vestiging en Michel Braun is dat van de vestiging in Gorinchem. “Je schrikt altijd als er wat met je ruit aan de hand is, of dit nu door steenslag of door een ingeslagen ruit komt. Wij zijn er echter om de zaak snel en adequaat weer in orde te maken,” zo begint Boom. “Klanten kunnen altijd bij ons terecht, direct en zonder afspraak. Het herstellen van een autoruit neemt enige tijd in beslag. Een sterretje in de voorruit repareren wij in een half uur. Dankzij onze gepatenteerde sneldrogende doorzichtige hars kan de klant snel weer op pad. Als wij een hele voorruit moeten vervangen duurt dat uiteraard langer. In dergelijke gevallen, en ook bij schades van grotere omvang, bieden wij de klant vervangend vervoer aan.”

Verlengstuk

Met dat vervangend vervoer scoort Autotaalglas hoog. Michel Braun: “Wij streven ernaar om onze klanten een totaaloplossing aan te bieden. Behalve dat wij de geleden ruitschade perfect repareren, houden wij de klant ook mobiel. Naast een groot aantal mobiele serviceteams beschikken wij bij Autotaalglas over meer dan 100 Mini´s. Als de klant behoefte heeft aan vervangend vervoer, krijgt hij van ons gratis een Mini mee.” Autotaalglas werkt intensief samen met vrijwel alle verzekerings- en leasemaatschappijen in Nederland. “Wij zien onze dienstverlening als een verlengstuk van de verzekeraar en leasemaatschappij,” zegt Michel Braun hierover. “Door onze samenwerking worden sterreparaties vanaf WA-beperkt casco volledig door de verzekeraar vergoed en krijgt de klant een maximale korting op zijn eigen risico bij een nieuwe voorruit.”

Erkend

Dat Autotaalglas het goed doet, blijkt wel uit de resultaten van de klantreviews. Die schommelen zowel voor Dordrecht als voor Gorinchem boven de 8. Prachtige resultaten, Tonnie Boom: “Voor onze medewerkers geldt dat zij allemaal binnen onze organisatie zijn opgeleid. Wij helpen elke klant zoals wij zelf graag geholpen willen worden. Onze teams zijn gespecialiseerd in alle vormen van auto-ruitreparaties, van sterretjes in de voorruit tot vervanging en ingeslagen zijruiten. Bij een voorruitschade kijken we eerst naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 euro muntstuk (2,6 cm doorsnede), dan kunnen wij de beschadiging vrijwel altijd perfect repareren.” Niet voor niets zijn alle vestigingen FOCWA erkend merkt Michel Braun op. “Dat houdt in dat wij aan alle eisen voldoen. Deze eisen liggen op hoog niveau en hebben onder andere betrekking op onze vestigingslocatie, het serviceniveau, opleiding, gereedschappen en naleving van garantievoorwaarden en gedragsregels. Het is tevens een bevestiging van de garantie op de door ons geleverde kwaliteit.”

Verweerde koplampen?

Een nieuwe activiteit van Autotaalglas is om uw verweerde koplampen weer als nieuw te laten schitteren. Michel Braun introduceerde deze nieuwe service van Autotaalglas. “Ook koplampen zorgen voor veiligheid, want heldere koplampen dragen bij aan een helder zicht. Pekel, wasstraatchemicaliën, zonlicht of andere invloeden van buitenaf zorgen ervoor dat koplampen verweren of verkleuren. Het gevolg is een vertekend licht en minder zicht. Dat is niet alleen gevaarlijk, soms komt een auto met doffe koplampen niet door de APK. Vervanging kost echter veel tijd en geld. Onnodig, want onze

oplossing geeft hetzelfde effect. Voor slechts € 69,95 per koplamp restaureren wij, zonder demontage, de originele kunststof koplampen. Wij brengen een nieuwe gepatenteerde uv-beschermende coating aan, waardoor de klant binnen anderhalf uur zo goed als nieuwe koplampen heeft. Bovendien geven wij twee jaar garantie tegen verkleuring. Er is veel vraag naar deze nieuwe service. Niet zo verwonderlijk, nieuwe koplampen kosten immers honderden euro’s.”

Wifi en koffie

“Autotaalglas helpt, dat is onze slogan,” vervolgt Tonnie Boom. “Daarom werken wij met ervaren en professionele teams. Daar profiteren klanten van. Maar ook van een Mini als gratis vervangend vervoer, reparatie en vervanging van de autoruit op elke locatie in Nederland zonder toeslag, een unieke haal- en brengservice en wagenparkinspecties. Bovendien staan wij via het servicenummer 0800-0828 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar voor klanten.” Michel Braun heeft het laatste woord: “En terwijl wij bezig zijn met herstel kunnen klanten gebruikmaken van gratis wifi en genieten van een lekkere bak koffie.”