Overig

Awesems Nederland geselecteerd voor Mobility Lab 2021

202

Rotterdam/s-Hertogenbosch/Eindhoven/Arnhem– Uit 65 aanmeldingen is Smart eMobility solution provider Awesems Nederland B.V. geselecteerd voor Mobility Lab 2021. Awesems gaat de komende maanden aan de slag om samen met bedrijven, overheden of burgerinitatieven te komen tot oplossingen voor mobiliteitsproblemen. Mobility Lab, hét startup-programma op het gebied van mobiliteit, koppelt de geselecteerde startups aan een passende partner om hun innovaties te testen in de praktijk.

Maar liefst 65 startups meldden zich aan voor de 5e editie van Mobility Lab. “Een mooi aantal. We waren verrast door de diversiteit aan inschrijvingen”, vertelt projectleider Janneke Brouwer. Uiteindelijk zijn 25 nationale en internationale startups geselecteerd voor het 9 maanden durende programma waaronder het Arnhemse Awesems Nederland B.V.

“We vinden het super gaaf om als een van de startups, Nederland mee te nemen in de energie transitie ”, zegt René van de Kracht, oprichter van Awesems, “en om te laten zien dat vanuit software een fysieke lader voor een EVC slimheid kan toevoegen die bedrijven en overheden in staat stelt zelf controle te hebben”

De Energietransitie

Ook in de mobilteitswereld is duurzaamheid uiteraard een thema dat steeds belangrijker wordt. Brouwer: “Dit zagen we duidelijk terug in de inzendingen. Bij een groot deel van de geselecteerde startups staat duurzaamheid voorop ”

Edwin Bijl, kwartiermaker bij Awesems en sustainability driver voegt toe, “Wij willen intelligente dingen doen die bijdragen aan het vergemakkelijken en het versnellen van de energietransitie in e-Mobility en bieden de eigenaren van laadpalen de software infrastructuur én transparantie om het beheer op zich te nemen. Ze kunnen zelf aan alle knoppen draaien, het beheer onderdeel maken van hun IT en energie infrastructuur en koppelen aan hun eigen bedrijfsprocessen.”

Testen bij launching customers en burgerinitiatieven

De komende maanden koppelt Mobility Lab de geselecteerde startups door middel van speeddates aan zogenaamde launching customers. Dit zijn partijen met een specifiek mobiliteitsprobleem waar innovatie mogelijk een oplossing kan zijn.

Mobility Lab gaat de startups introduceren bij meer dan 100 verschillende bedrijven en overheden. Zo doen onder andere Brainport Eindhoven, de ANWB, NS en Heijmans mee.

Meer informatie, inclusief deelnemers en cases is te vinden op www.mobilitylab.nl/startups.