Overig

Baanbrekend Drechtsteden heeft de mensen

746

Een betere bemiddeling tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de regio Drechtsteden; dat is het doel van Baanbrekend Drechtsteden. De organisatie matcht uitkeringsgerechtigden met ambities en mensen die op het punt staan een uitkering aan te vragen, aan een passende werkgever. Werkgevers kunnen veel profijt halen als zij hun vacatures uitzetten bij Baanbrekend Drechtsteden.

Belangrijke pijler

De organisatie ontstond in april 2011 en is een samenwerking tussen Randstad Groep Nederland en de Sociale Dienst Drechtsteden. Volgens account adviseur Erwin Boer combineert Baanbrekend Drechtsteden het zakelijke met het sociale: “Werkgevers doen iets goeds voor de maatschappij, door mensen weer een kans te geven op de arbeidsmarkt. Daartegenover wordt hen unieke mogelijkheden geboden als het gratis plaatsen van vacatures, professionele bemiddeling zonder kosten, tijdsbesparing, no-risk polis en jobcoaching.”

De Re-integratie Werkovereenkomst (RWO) is een belangrijke pijler binnen Baanbrekend Drechtsteden. Deze actieve vorm biedt de werkgevers voordelen, terwijl het risico’s uit handen neemt. De RWO wordt in eerste instantie voor maximaal drie maanden aangegaan. De kandidaat komt niet in dienst bij het bedrijf, maar wordt uitbetaald door Randstad Payrolling Solution. Manager Bram van den Boogaart: “De inleenvergoeding bedraagt slechts € 8,- per gewerkt uur, exclusief BTW. Voor kandidaten jonger dan 23 jaar is dit zelfs maar € 6,- . Op de vergoeding worden geen sociale lasten werkgever geheven. Tijdens de RWO kan de werkgever beoordelen of de kandidaat aan de eisen voldoet met het doel dat de werkgever deze persoon in dienst neemt of een contract aanbiedt.” De werkzoekende maakt door de RWO weer deel uit van het arbeidsproces en doet werkervaring op. Dit is een belangrijke stap naar een reguliere baan.

Werkgerelateerde opleiding

Van den Boogaart: “Kandidaten kunnen binnen de RWO ook een korte, werkgerelateerde opleiding volgen. Door het certificaat dat zij halen, zijn zij beter plaatsbaar.” Van den Boogaart erkent dat de huidige arbeidsmarkt problemen met zich meebrengt. “Het is ons streven om duurzaam te bemiddelen, maar dat is best lastig in deze tijd. Veel werkgevers kunnen of willen geen langdurige verbintenis aangaan. Daardoor komt het nogal eens voor dat onze kandidaten van baan veranderen, maar zo doen ze wel veel verschillende werkervaring op.”

Win-win situatie

Momenteel zijn binnen de Drechtsteden circa 4700 mensen uitkeringsgerechtigd. Baanbrekend Drechtsteden wil velen van hen naar werk begeleiden. Dit geldt ook voor de mensen die aan de poort van de Sociale Dienst Drechtsteden staan. Boer: “Onze werkzoekenden zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan om tot geslaagde combinaties te komen. We zijn een duidelijke, transparante en eerlijke organisatie. Werkgevers in en rondom de Drechtsteden, die op zoek zijn naar personeel doen er goed aan om contact met ons op te nemen. In overleg stellen wij geschikte kandidaten voor en bieden wij maatwerk. Werkgevers zullen inzien dat het een win-win situatie is.”

Fenexpo

Van den Boogaart: “Wij zijn vertegenwoordigd op Fenexpo 2012 die plaatsvindt op 24, 25 en 26 april in de Evenementenhal in Gorinchem. Wij heten u van harte welkom op onze stand en maken daar graag nader kennis met werkgevers in de Drechtsteden en daarbuiten.”