Overig

Baggerfestival voor en door Sliedrecht op 3 en 4 juli

581

Het jaarlijkse Baggerfestival is na zeven jaar weer terug in Sliedrecht. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli staan verleden, heden én toekomst van de baggerindustrie centraal tijdens het Baggerfestival 2015. Het Baggerfestival vindt plaats bij de haven en in het centrum van Sliedrecht.

De afgelopen periode is door onder andere het Baggermuseum, gemeente Sliedrecht, Van den Herik, Royal IHC, Krohne, Rabobank Merwestroom, Rotary Sliedrecht, VSO en de Vereniging van Waterbouwers achter de schermen hard gewerkt om het Baggerfestival weer op de kaart te zetten. Met als resultaat: het jaarlijkse Baggerfestival is terug in Sliedrecht.

Volgens wethouder Hans Tanis wordt het een nieuw feestelijk festival waarin de successen van het oude Baggerfestival hun plaats krijgen. “We krijgen een evenement dat past bij het karakter van ons dorp. Het wordt écht een festival voor en door Sliedrecht. Ik ben er trots op dat we nu al met zovele betrokken dorpsgenoten bezig zijn om het  feest tot een succes te maken.”

Sliedrecht presenteert zich

Tijdens het Baggerfestival presenteren het Sliedrechtse bedrijfsleven en het onderwijs de talrijke mogelijkheden van het werken en leren in de baggerindustrie. Het aanbod van evenementen tijdens het Baggerfestival is divers en aantrekkelijk voor jong en oud. Lokale bedrijven openen hun deuren, er zijn muzikale optredens, een braderie, activiteiten op en rond het water, rondleidingen en proeverijen. Ook krijgen de Slie-drechtse verenigingen en instellingen nadrukkelijk een plaats om zich aan het dorp te presenteren. Daarmee krijgt de Sliedrechtse samenleving een belangrijke plek in het festival.

Stichting Baggerfestival Slie-drecht gestart

Het festivalprogramma wordt momenteel samengesteld door een groep vertegenwoordigers uit zowel het Sliedrechtse bedrijfsleven, gemeente en verenigingen. Voorzitter van de Stichting Baggerfestival Sliedrecht is Van den Herik directeur Jan Huijbers: ”Het enthousiasme van alle partijen in de projectgroep is groot. Wij hebben allemaal dezelfde drive: met elkaar een succesvol Baggerfestival neerzetten waarmee het dorp weer een mooi evenement rijker is.”

De Stichting Baggerfestival Slie-drecht heeft op 20 mei het festivalprogramma gepresenteerd. Voor de laatste informatie www.baggerfestival.nl