Overig

Belangstelling voor Cornelisland groeit

431

Steeds meer ondernemers weten de weg naar Cornelisland te vinden. Na de vestiging van Hak Transport, de eerste ‘bewoner’ van het Ridderkerkse bedrijventerrein, heeft PostNL er een groot sorteer- en distributiecentrum voor pakketpost geopend. Van Leeuwen Truckservice B.V. is druk bezig met de bouw van zijn pand en in 2015 zal een begin worden gemaakt met de bouw van een bedrijfshallencomplex. Daarnaast zijn gesprekken met twee andere bedrijven bijna afgerond.

Op het 27 hectare grote bedrijventerrein Cornelisland is plaats voor een diversiteit aan bedrijven, onder andere in de sectoren transport, groothandel, nijverheid en dienstverlening. Het bedrijvenpark is voor afnemers, medewerkers en leveranciers bijzonder goed te bereiken met een directe aansluiting op de A15 en A16 en nabij de havens van Rotterdam en Antwerpen. Het gebied is modern en duurzaam ingericht, omgeven door hoogwaardige bedrijvigheid. Van der Valk zit aan de overkant van de mooie zichtlocatie.

De Ridderkerkse wethouder Henk Dokter merkt tijdens zijn bedrijfsbezoeken en contacten met ondernemers dat lang niet elk bedrijf gebukt gaat onder de crisis. “Sommige bedrijven zijn gevoelig voor de crisis en moeten alle zeilen bijzetten om te overleven. Maar ik zie ook organisaties die zich suf leveren aan China, Dubai en Brazilië. Die vragen zich bij wijze van spreken nog steeds af wat het woord ‘crisis’ betekent.” Een enquête onder lokale MKB-ondernemers wees ook uit dat bijna de helft verwacht de komende jaren te moeten uitbreiden. “Daar kan Cornelisland de vruchten van plukken. Nu hebben bedrijven de mogelijkheid om zich te vestigen op een gloednieuwe A-locatie.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid is ook een belangrijk thema met betrekking tot Cornelisland. Elk bedrijf dat zich op Cornelisland vestigt krijgt de mogelijkheid gebruik te maken van het instrument ‘Kansen bij Verkassen’. Dat is een milieuwijzer voor bedrijven bij nieuwbouw, verbouwen, renoveren en verhuizen. Deze milieuwijzer geeft bedrijven snel inzicht in kansen voor duurzaamheid en kostenbesparing. Het doel van de gemeente is bedrijven er van te overtuigen dat duurzaam ondernemen financieel voordeel oplevert, zodat bedrijven extra maatregelen toepassen op het gebied van energiezuinige bedrijfsgebouwen en bedrijfsprocessen. Om dit te stimuleren stelt de gemeente subsidie beschikbaar.

www.ridderkerk.nl/cornelisland