Overig

Bereik en impact worden groter met video

674

Het gebruik van online video heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om zichzelf op internet te presenteren door middel van een professionele film. Rijnmond Business en Groener Gras Producties slaan daarom de handen ineen.

,,Rijnmond Business biedt een mooi platform om bedrijfsfilms aan een groot publiek te tonen”, vertelt Hans Groenendijk (34). Hij startte zeven jaar geleden het audiovisuele bedrijf Groener Gras Producties in Rotterdam en maakte in die periode enkele honderden bedrijfsfilms. ,,Het is toch prachtig om je bedrijf direct aan duizenden andere ondernemers in de regio te tonen?”

Rijnmond Business wordt immers steeds meer een crossmediaal medium, weet Groenendijk. ,,Naast het magazine is er een businessclub, er worden borrels georganiseerd, de website wordt druk bezocht en de social media kanalen zijn groeiende. Online video is weer een extra manier om de grote groep van regionale ondernemers op een originele manier te bereiken.”

Groenendijk zegt heilig te geloven in de koppeling tussen print en online. ,,Kijk maar naar grote merken als het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Het is moeilijk om te blijven groeien in print, maar online zijn deze merken echt geëxplodeerd. VI is zelfs op televisie te zien. Het verdienmodel van die merken verandert, maar het bereik wordt veel groter.”

Het komt door een veranderende vraag naar content. ,,Video raakt steeds meer ingeburgerd”, weet de Rotterdamse ondernemer. ,,Hoe vaak kijk je geen filmpje op je mobiel, ook tijdens het werk? Het hoort er gewoon helemaal bij. Print geeft verdieping op heel veel onderwerpen, maar een beeld zegt nog altijd meer dan duizend worden. Die combinatie is dus heel interessant.”

Maar hoe werkt het dan precies?

Groenendijk: ,,Een professionele cameraploeg maakt een reportage over uw organisatie en deze wordt verspreid via de website en social media van Rijnmond Business. Bovendien kan er in het magazine een koppeling gemaakt worden naar de film, waardoor deze op de mobiel te bekijken is. De video’s zijn uiteraard ook beschikbaar voor eigen gebruik.”

,,En het kost heus geen vermogen, hoor”, lacht de filmmaker. ,,Het beeld bestaat nog steeds dat video een onbetaalbaar product is, maar dat is al lang niet meer zo. Bovendien wijzen alle onderzoeken uit dat een kwalitatief goede online video enorm veel impact heeft op de bezoekers van een website. Gewoon doen dus!”

Heeft u interesse in een Rijnmond Business Report, gemaakt door Groener Gras Producties? Informeer bij Kees van ’t Zelfde voor de aantrekkelijke tarieven.

Per mail: kees@rijnmondbusiness.nl, telefonisch: (0180) 487 287

Bekijk de showreel van Groener Gras Producties voor een overzicht van hun werkzaamheden. https://www.youtube.com/watch?v=0irLN25w1-8