Overig

Betrokken, no-nonsense professionals

1393

Gerrits Accountants & Belastingadviseurs
Ondernemen zit in de genen van Marius Gerrits. De oprichter van Gerrits Accountants & Belasting-adviseurs had weinig op met hele dagen op school, maar des te meer met werken. Dat doet hij dan ook al sinds zijn veertiende, in combinatie met studies in de avonduren. En niet zonder succes: hij verdiende zijn sporen binnen de internationale handel en transport. De expertise die hij binnen die dynamische branche opdeed, komen hem goed van pas binnen zijn huidige bedrijf.

Gerrits Accountants & Belastingadviseurs profileert zichzelf als een betrokken, no-nonsense organisatie, waar louter professionals werkzaam zijn. Voor vrijwel ieder ondernemersvraagstuk biedt het bedrijf een oplossing. Of het nu gaat om juridisch advies, bedrijfsopvolging- en overname, controle van de jaarrekening, of arbitrage, loon- en salarisadministratie of reorganisatie: het team van Gerrits Accountants & Belastingadviseurs staat voor u klaar. “De kwaliteit van een onderneming valt of staat met de tevredenheid van haar gebruikers. En onze klanten zijn content. Wij groeien elk jaar met 20 procent en dat is niet voor niks. Wij kennen de praktijk van het ondernemen als geen ander. We beschikken over een brede en succesvolle ondernemershistorie, buiten de accountantsbranche om. Daardoor zijn we in staat uitstekende adviezen te geven.” Het onderscheidend vermogen van Gerrits Accountants & Belastingadviseurs zit hem volgens Marius naast de uitmuntende branchekennis, ervaring en daadkracht van het personeel, met name in het vooruit kijken. “In het MKB is het niet gebruikelijk om ver vooruit te kijken, maar het is wel noodzakelijk als het over fiscaliteit gaat. Anders ben je te laat en kun je niet tijdig op trends en ontwikkelingen inspelen.”

Gerrits Accountants & Belastingadviseurs biedt naast een breed dienstenpakket ook informatie over allerlei regelingen op terreinen zoals belastingen, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en subsidies. Naast een vestiging in Rotterdam, heeft de onderneming zich ook gevestigd in Amsterdam, Den Haag en het Gooi “Toen ik mijn bedrijf in 2003 oprichtte, belde niemand of de debetboekingen nou links of rechts stonden. Er bleek daarentegen veel meer behoefte aan gedegen belastingadvies. Daarom heb ik na het afronden van mijn studie voor accountant een opleiding Belastingrecht gevolgd en afgerond. Ik zie mezelf dan ook meer als een belastingadviseur, die accountancy als extra service in de portefeuille heeft.” Met arbitrage is Marius ook veel bezig. “Die ambitie is ontstaan in Londen. Ik ben daar mijn Engelse mentor tegengekomen; dé arbiter in Engeland. Het Engelse recht is veel beter en overzichtelijker dan het Nederlandse recht. Daar is bijna alles op jurisprudentie gericht. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar het recht grotendeels is vastgelegd in wetboeken. Toen ik in de handel zat, ging ik in Londen na een conflict naar een dure advocaat. Het geschil om een half miljoen verloor ik. Mijn advocaat niet, die kreeg natuurlijk gewoon betaald.” Inmiddels mag Marius een expert op het gebied arbitrage in handel en scheepvaart worden genoemd. “Ik wordt aangesteld door externe partijen, zoals bijvoorbeeld kantoren in de handelsadvocatuur en zeerecht of (internationale) ondernemingen. Ook door de rechtbank of Kamer van Koophandel, om conflictsituaties tussen vennoten en aandeelhouders onder de loep te nemen. Een interessant proces, waar ik elke week ongeveer 1/3 van mijn tijd mee bezig ben.” Door de kennis van de handel is Gerrits Accountants & Belastingadviseurs, als bijna vanzelfsprekend, internationaal georiënteerd. “Voorkomende zaken die we behandelen zijn onder meer vestigingen in Nederland van multinationale ondernemingen, transferpricing, BTW bij im- en export, expatregelingen en het helpen van sportvedetten en artiesten bij het vinden van de meest voordelige belastingtarieven.” Binnen Nederland liggen de specialisaties bij horeca, (Gerrits is erkend horecaspecialist), vastgoed, kinderopvang en DGA/Holding maatschappijen.

Volgens de oprichter van Gerrits Accountants & Belastingadviseurs beschikt een kleine minderheid van de accountants in Nederland over fiscale expertise. Waarmee de toegevoegde waarde van zijn bedrijf meteen duidelijk wordt. Als ik klanten overneem van een ander kantoor, komen vaak fiscale zaken naar boven die niet in orde zijn.Veel kantoren ontberen simpelweg de kennis. Dan is het gewoon onkunde. Wij blijken vaak goedkoper dan zulke enkelvoudige accountantskantoren of administratiekantoren en we doen ook ons werk nog eens beter. Ondernemers die zich afvragen of hun accountancy en belastingadvies beter kan, kunnen wij een review geven, een quick-scan waarmee ze kunnen zien wat er beter kan. Simpelweg: waar er geld voor hen te verdienen valt. Dit is geheel vrijblijvend. Vaak switchen bedrijven alleen van kantoor wanneer het echt fout gaat. Maar voordat zich zo’n vervelende situatie voordoet, valt er al veel te signaleren.” Gerrits Accountants & Belastingadviseurs werkt bovendien sinds 2007 hoofdzakelijk met vaste prijzen en geeft in overige gevallen een raming van de kosten. De klant weet dus te allen tijde waar hij aan toe is. “Dat werkt heel verfrissend; geen gesoebat meer over facturen, maar gewoon een vast tarief rekenen, wat bovendien voor drie jaar vaststaat. De gevestigde kantoren hebben er vaak moeite mee op deze manier te werken, maar wij, en onze klanten, ervaren het als zeer prettig.”

Eén ding staat vast: Gerrits Accountants & Belastingadviseurs is uniek in zijn soort. “We hebben een goed product en verkopen het actief. Onze medewerkers worden getraind om het op de juiste manier in de markt te zetten. Bovendien zitten we in netwerkclubs en doen we op verschillende manieren aan marketing. Je moet de markt aanspreken.” Binnen de dynamische branche is vooruitkijken van levensbelang. “Het is net als op de beurs: je moet inschattingen maken, speculeren en risico durven nemen. Dan groei je het hardst. Het hoort bij het ondernemerschap. Maar bovenal ken ik de business van mijn klanten. Die meerwaarde is uniek.”