Overig

Bij Van der Linde Interieur is eigenlijk alles mogelijk

1014

Voor wie een voet over de drempel van de moderne showroom van Van der Linde Interieur zet, is meteen duidelijk dat ‘standaard’ en ‘geijkt’ geen begrippen zijn die het ervaren bedrijf uit Bleiswijk recht doen. “Wij willen sfeer en kwaliteit uitstralen en komen onder andere door de kennis van onze vakmensen voor iedere klant tot het best passende advies,” vertelt mede-eigenaar Gerard van Dam. “Ook als het gaat om projectstoffering.”

Van der Linde Interieur in Bleiswijk is een echt familiebedrijf en werd in 1908 opgericht door Jan van der Linde. De fourniturenwinkel groeide gestaag en breidde zich in de loop der jaren flink uit. Ook na 106 jaar staat er nog altijd een telg uit de familie aan het roer. Mira van der Linde en Gerard van Dam zijn sinds 2008 de eigenaren van de totaalleverancier op het gebied van projectinrichting en interieurarchitectuur. Het product- en dienstaanbod is bij Van der Linde Interieur veelomvattend. Alle producten op het gebied van wonen zijn in een breed scala verkrijgbaar, van standaard tot maatwerk  “Wij onderscheiden ons onder andere van collega’s doordat wij als interieurarchitecten ook kunnen leveren en monteren waardoor de lijnen met de opdrachtgevers zeer kort blijven. Een advies is dus direct met eigen stoffeerders en meubelmakers te realiseren, met daarbij ook nog eens het voordeel dat we de kosten van het interieuradvies voor onze opdrachtgevers goed in de hand kunnen houden door kennis uit de praktijk. Voor hen is het sowieso fijn dat ze voor het gehele traject maar met één partij te maken hebben. Wij sturen, indien gewenst, ook de elektriciens, plafonneurs, partijen die de wanden zetten of afwerken en schilders aan. “De externe partijen waar wij mee werken kennen we ook al jaren. We weten precies wat we aan elkaar hebben. Zo komt er nooit iemand voor verrassingen te staan. Helder communiceren en veel vragen stellen is in ons vak van groot belang. Wij willen graag samen met de opdrachtgever aan tafel kunnen zitten om te weten welke wensen en verwachtingen diegene voor ogen heeft. Wat ook helpt is de mogelijkheid om onze plannen door middel van 3D-visualisatie aan klanten te tonen. Het digitaal visualiseren van kantoren, kamers en of zelfs verdiepingen helpt om de klant duidelijk te maken wat we hebben bedankt en hoe we de ideeën willen realiseren.”

Op het gebied van projectstoffering heeft Van der Linde Interieur ook heel wat ervaring. Gerard van Dam; Bedrijven en instellingen die zich bewust zijn van het belang van goede inrichting hebben daar enorm veel profijt van. Zowel het prestatie niveau als het plezier van werknemers gaat omhoog in een prettige werkomgeving en organisaties die regelmatig gasten op kantoor ontvangen, geven direct een fraai visitekaartje af. Een bedrijf dat de kantoorinrichting dan ook niet als het sluitstuk van de begroting heeft gezet, is bijvoorbeeld Grant Thornton. De gerenommeerde accountants en advies organisatie deed een beroep op Van der Linde Interieur toen de vestiging in Alphen aan den Rijn vorig jaar verhuisde naar een andere locatie. We hebben hier aan ieder aspect van het gebouw mee mogen denken, van routing, indeling van flexibele werkplekken, de te gebruiken materialen voor de vloeren, de glazen wanden met screening van wuivende grashalmen, de beplanting tot aan de luchtbehandeling aan toe. Ook Ouwerkerk Notarissen in Spijkenisse, Hyundai Engine (Europe) Service Center in Rotterdam, basisschool Het Startblok in Schiedam, Ericis Vastgoed en SKG in Gouda zijn stuk voor stuk tevreden klanten. Maar naast het onderwijs en de kantoren zijn wij onder andere ook actief in de zorgsector bij diverse locaties van  Zorgpartners Midden-Holland. Het brede afzetgebied zorgt voor een prachtige smeltkroes aan kennis die weer op andere gebieden ingezet kan worden.  “Wij durven out-of-the-box te denken en hebben het vermogen om klanten compleet te ontzorgen en met ze mee te denken. Omdat Van der Linde Interieur uitsluitend met A-merken werkt, horen fabrieksgaranties er altijd bij. Mocht er onverhoopt iets niet helemaal in orde zijn, dan zijn wij in staat om een probleem adequaat op te lossen. Klanten verwachten niet dat wij altijd perfect zijn, maar wel dat wij problemen naar tevredenheid oplossen. Ik durf te zeggen dat we dat doen.” De interieurarchitecten en projectadviseurs van Van der Linde Interieur begeleiden elk project van A tot Z; van offerte, opname van de ruimte en inspectie van de ondervloer tot aan de oplevering van het eindresultaat wat we samen met de klant willen door lopen.

Het Bleiswijkse bedrijf werkt met twee eigen projectstoffeerders, één meubelmaker en een aantal vaste freelance stoffeerders en meubelmakers, die bij grotere projecten worden ingeschakeld. “Wij verkopen zelden ‘nee’ en kunnen voor de meest uiteenlopende bedrijven en instellingen iets betekenen.

Grenzeloos en innovatief

Gerard van Dam typeert Van der Linde Interieur ook als een innovatief bedrijf. “Klanten zijn door de jaren heen kritischer geworden en leggen de lat steeds hoger. Ze zijn vaak op zoek naar net dat beetje extra. Door samen te werken met bedrijven die innovatie ook hoog in het vaandel hebben staan, kunnen wij onze klanten blijven verrassen met hoogwaardige producten. Luxaflex en Leolux zijn partners die een prominente plek in onze ruime showroom innemen. Maar onze grootste kracht is de mix van merken. Wij zijn altijd op zoek naar partijen die qua gevoel, kwaliteit en uitstraling bij ons en onze klanten passen. De laatste toevoegingen aan onze collectie, en te zien in onze showroom, zijn Earthcote, een leemstuc uit Zuid-Afrika waarbij er prachtig geschilderde muren worden gecreëerd en Novamobili, een toonaangevende Italiaanse fabrikant van kasten en bijbehorende artikelen. We bezoeken veel internationale beurzen om goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en voeren merken uit de meest uiteenlopende landen.” Klanten die door al dat moois door de bomen het bos niet meer zien, hoeven niet te wanhopen. “Voor iedereen hebben wij een advies op maat.”