Overig

Bijzonder geslaagd concert Kerst aan de Maas met Ger Vos

491

 

Maandag 10 december bevolkten bijna 900 bezoekers het Nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid in Rotterdam. De vooral uit ondernemers en bekende Nederlanders, als onder meer Lee Towers en zijn vrouw, Mariska van Kolck, Antje Monteiro, Willem Reimers, beter bekend als meneer Reimers de compaan van Herman den Blijker bij het redden van horecagelegenheden, maar ook voormalig Feyenoord spits Roy Mackaay, bestaande bezoekers waren afgekomen op het debuut concert van zanger Ger Vos.

Ardie den Hoed van Fast Forward mediaproducties en 010 sport, was samen met Annie Gruisen en uiteraard Ger Vos zelf, initiatiefnemer van dit concert. Naast hen kende Kerst aan de Maas de volgende partners: Luxor Theater Rotterdam, Bilderberg Parkhotel Rotterdam, Restaurant Old Dutch, Brasserie Kaat Mossel, Van der Valk Hotel Ridderkerk, zakenmagazine Rijnmond BUSINESS, Lodder Sfeermakers, Multi-Post en Spido. Terwijl Jeroen Dekker met Imtech een fantastisch decor op het podium sponsorde.

Arrangementen en bijzonder vervoer
Veel van de bezoekers hadden een arrangement geboekt en dineerden voorafgaand aan het concert bij een van de horecapartners. De bezoekers aan Kaat Mossel werden met boten overgevaren van het Boeregat naar de Kop van Zuid. Dit zorgde uiteraard al voor een bijzonder sfeertje.

Ger Vos zorgt voor fantastische sfeer
Eenmaal in het theater nam Ger Vos, na een opera intermezzo van Franka van Drommelen, de aanwezigen met een negen man sterk orkest en een uit vier zangeressen bestaand achtergrondkoor mee in een bijzonder sfeervolle reis door de muzikale tijd. Met nummers van artiesten als Tom Jones, Engelbert Humperdinck e.v.a. en afgewisseld met fraaie Kerstballets, wist hij de stemming er al snel in te krijgen. En vooral vlak voor de pauze ging het publiek helemaal los en werd er uit volle borst meezongen en gedeind met een medley van nummers als That’s Amore van Dean Martin en van Doris Day. Na de pauze vertolkte hij ook typische Rotterdamse nummers, waaronder ‘Hand in hand’ en Ketelbinkie, om zijn eerste concert af te sluiten met het bekende Pretty Woman.

Na het succes van het debuut concert Kerst aan de Maas, liggen alweer plannen voor een tweede concert eind 2013.