Overig

BMW en MINI dealer uit Schiedam blijft investeren en vernieuwen

1968

Kalfsbeek: 60 jaar ondernemen

Automobielbedrijf Kalfsbeek bestaat zestig jaar. Dat werd in september een week lang gevierd. Hoogtepunt van de festiviteiten was het jubileumfeest op 18 september. Ruim 250 relaties werden die avond ontvangen in en rond de Schiedamse vestiging aan de Karel Doormanweg.

Het was een geslaagd feest, waar de warme contacten en het goede leven centraal stonden. Herman den Blijker (zelf al jaren een tevreden klant van Kalfsbeek) was met zijn reizende food & drink-concept op de parkeerplaats neergestreken. Naast een complete keuken en dito restaurant was er ook een mobiele cocktailbar van de befaamde Nolet Distillery, toevallig ook een Schiedams bedrijf.

Toch ontbraken ook de auto’s niet in het onderhoudende programma. Er was dan ook veel nieuws te showen. Bij Kalfsbeek vond de officiële onthulling plaats van de nieuwe BMW 7 Serie, de nieuwe BMW X1 én de nieuwe MINI Clubman.

Premium-merk

De vader van algemeen directeur Gijsbert Kalfsbeek, Heine, startte het bedrijf op 1 augustus 1955. Aan de Nieuwe Haven in het centrum van Schiedam begon hij een garagebedrijf. In 1963 werd hij BMW dealer. Dat zou de toekomst van de onderneming in grote mate bepalen. ‘Wie had toen kunnen voorzien dat het zo’n groot en succesvol merk zou worden’, blikt Gijsbert terug. Kalfsbeek groeide mee en droeg er zijn steentje aan bij.

Tegenwoordig heeft het automobielbedrijf drie vestigingen: in Schiedam (waar ook het hoofdkantoor in is gehuisvest), Wateringen en Brielle. ‘We kunnen vandaar uit klanten uit heel westelijke Zuid-Holland bedienen. De vestigingen zitten alle drie langs belangrijke doorgaande routes en zijn zodoende goed bereikbaar: Schiedam naast de Beneluxtunnel, Wateringen nabij de A4 en Brielle langs de N57.’

Daarnaast zijn er een aparte MINI showroom, een universeel schadebedrijf, een bandenhotel, een Shell-benzinestation en Bosch Car Service Rijnmond. Die laatste is een universele autoservice en gevestigd in het pand aan de nieuwe Haven waar het zestig jaar terug allemaal begon.

Ondanks de groei – er werken nu ruim honderd mensen bij de totale groep – is het nog steeds een familiebedrijf. Niet alleen qua sfeer, maar ook letterlijk: Gijsberts vrouw Mirjam is verantwoordelijk voor de marketing en hun nog studerende dochter Celine springt regelmatig bij.

Zorgeloos rijplezier

Zo vernieuwend als BMW is – het merk geldt nu bijvoorbeeld als voorloper op het gebied van elektrische auto’s – zo ondernemend is ook Automobielbedrijf Kalfsbeek altijd geweest. Gijsbert zette de door zijn vader ingezette visie met succes door. Zo lukte het door overnames van naburige dealers het aantal vestigingen en het werkgebied te vergroten. Tegelijkertijd werd er flink geïnvesteerd in panden, voorzieningen en activiteiten.

Zo ontwikkelde Kalfsbeek zich tot een allround mobiliteitspartner die alles op het gebied van autorijden en wagenparkbeheer kan regelen. Voor particulieren en bedrijven. Van nieuwe en gebruikte auto’s tot reparatie, onderhoud en banden en van verzekeringen tot financiering en leasing.

‘Alles wat we doen is erop gericht om de service op het hoogste peil te houden. Want uiteindelijk draait het om één ding: dat wij met z’n allen iedere dag opnieuw waarmaken wat onze klanten verwachten: zorgeloos rijplezier.’

Mirjam verwoordt het treffend in het jubileummagazine dat het bedrijf zelf heeft uitgegeven: ‘De drive van de fabrikant om het steeds anders en nog beter te doen, dat hebben wij ook. Tegelijkertijd beseffen we ons dat een prachtig interieur alleen niet voldoende is. BMW is ook groot geworden omdat de dealers hun klanten zo goed behandelen. Want waarom blijven klanten een dealer trouw? Omdat ze zich er prettig voelen en adequaat geholpen worden.’

Gijsbert: ‘Er gaat geen jaar voorbij dat we niet aan het bouwen of verbouwen zijn.’ Dat is nu al niet anders. Automobielbedrijf Kalfsbeek staat aan de vooravond van een aantal grote projecten: de verbouwing van de showrooms in de stijl van het nieuwe BMW Future Retail-concept, de nieuwbouw van een Gebruikte Wagencentrum in Schiedam en het inrichten van een MINI Occasioncentrum in Wateringen. Op naar het volgende jubileum.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdamtopsport.nl/sponsors-en-partners
Wilt u volledig op de hoogte blijven over alle topsport in Rotterdam? Volg Rotterdam Topsport dan via:

@RdamTopsport
Facebook.com/RotterdamTopsport