Overig

Boekhoudservice.nl: slimme oplossing voor zzp’ers

577

Als ondernemer verzorgde Rick Smit een deel van zijn administratie zelf. Hij kwam tot de conclusie dat het boekhoudpakket dat hij hiervoor gebruikte niet aan zijn verwachtingen voldeed. Daar moest een oplossing voor komen en die kwam er ook, dankzij een samenwerking met DRV Accountants en Adviseurs.

Rick Smit is directeur van internetbureau BuroSmit in Papendrecht. Hij mag organisaties zoals TNO, Eneco en Verbond van Verzekeraars tot zijn klantenkring rekenen. “Wij werken landelijk voor zowel kleine als grote organisaties en onze corebusiness is softwareontwikkeling,” zegt Smit. Als zelfstandig ondernemer, met drie medewerkers in dienst, verzorgde hij zelf zijn administratie. Eén van de struikelblokken daarbij was het bijhouden van de inkomsten, uitgaven en belastingaangiften. “Dat liep niet lekker met het pakket dat ik gebruikte, maar de online oplossingen die wel voor handen waren, zijn voornamelijk gemaakt voor grotere bedrijven.” Tijdens een gesprek met Gerben Maarleveld, zijn adviseur bij DRV, kwamen de beperkingen en gebruiksonvriendelijkheid van zijn boekhoudpakket aan de orde. Gerben Maarleveld: “Een belangrijk signaal van Rick en ik vond dat ik daar iets mee moest doen. Het pakket dat Rick gebruikte was kennelijk te uitgebreid voor zzp’ers, maar ook voor bedrijven tot zo’n vijf medewerkers.” Beide heren pakten de uitdaging op en vonden dat de tijd rijp was om gezamenlijk een op maat gesneden boekhoudoplossing te ontwikkelen voor het nog steeds groeiende aantal zzp’ers. Smit: “Naast mijn behoefte aan een eenvoudige boekhoudoplossing, had ik tevens de ambitie om met een eigen softwareproduct op de markt te komen. Dit was dé mogelijkheid om beide kansen te grijpen.” Het was toen oktober 2012 en een tijd van plannen maken en ontwikkelen brak aan. “Er ontstond een intensieve samenwerking,” zegt Smit. “De crux was om een juiste balans te vinden tussen de behoefte van de doelgroep en de wensen en eisen van DRV. Verder moest het aan de regels van de Belastingdienst en de wet voldoen, cijfermatig kloppen en gebruiksvriendelijk zijn.” Een jaar later, vorig jaar oktober, was het zover, boekhoudservice.nl was een feit en het resultaat mag er zijn. Smit: “Een geweldige opsteker voor ons bedrijf. We hebben een mooie klus geklaard. DRV is aandeelhouder en helpt ons verder op weg en de medewerkers van DRV staan klaar als gebruikers van het pakket vragen hebben of advies wensen.”

Gebruiker centraal

Gerben Maarleveld is minstens net zo trots als Rick Smit. “Op 1 februari vorig jaar zijn we gestart met het bouwen van boekhoudservice.nl en in november zijn we de markt op gegaan. Tijdens de ontwikkelperiode zijn we niet van ons plan afgeweken en hebben we steeds de gebruiker centraal gesteld. Aan alles is gedacht; van eenvoudige schermen tot en met de gehanteerde terminologie. Zzp’ers zijn hier uitermate goed mee geholpen.” De lancering van boekhoudservice.nl is groots aangepakt. Rick Smit was te horen via BNR Nieuwsradio en ook de Telegraaf wijdde er een uitgebreid artikel aan. Dat genereerde meteen veel vraag naar de online boekhoudoplossing. In de enkele maanden dat het product op de markt is, ligt de verkoop dan ook keurig op schema.

Eenvoudig en compleet

Boekhoudservice.nl is een eenvoudig en compleet boekhoudpakket. Een service waarmee zzp’ers voor € 18,50 per maand hun complete financiële huishouding kunnen managen. Van het sturen van facturen en belastingaangiften, tot het bijhouden van balansen. Het pakket werkt eenvoudig en snel en is compleet en intuïtief. Gebruikers kunnen na een proefperiode van 30 dagen bepalen of ze overgaan tot een abonnement, dat op elk moment weer opzegbaar is. De reacties zijn lovend. Smit: “Onze verwachting was dat we veel vragen en opmerkingen zouden krijgen. Niets is echter minder waar, tot nu toe hebben we alleen maar superenthousiaste gebruikers.” Om de gebruiker nog beter te ondersteunen, zijn er onlangs op de website filmpjes geplaatst die je langs alle gebruikersschermen leiden. Gerben Maarleveld: “Het is een intensief ontwikkelproject geweest. Het aantal zzp’ers is gigantisch, dus gaan we nu de verkoop tot een succes maken. Boekhoudservice.nl is een op zichzelf staand product, waarmee wij ons op een specifieke doelgroep richten. Een doelgroep die in het verleden niet primair bij ons op het netvlies stond. Er worden juist erg veel mooie, innovatieve en succesvolle bedrijven gestart door zzp’ers. Onze toegevoegde waarde blijft het interpreteren van cijfers. Welke kansen liggen er? Waar liggen mogelijkheden om de bedrijfsprestaties te optimaliseren? Dan komen wij graag in actie. Voor de bedrijfsvoering en toekomst van je bedrijf is het van belang om een goed beeld te creëren van die toekomst. Wij voorzien ondernemers van managementinformatie en anticiperen daarmee – samen met de ondernemer – op kansen en bedreigingen. En natuurlijk zijn wij ook beschikbaar voor het verzorgen van de jaarrekening etc.”

Voorlopig ligt de prioriteit echter op het ‘veroveren’ van de markt. Rick Smit: “We gaan boekhoudservice.nl intensief promoten en daarna kijken we verder. Het resultaat tot nu toe is mooier en beter dan we ooit gehoopt hadden.” En hier sluit Gerben Maarleveld zich volledig bij aan. Meer weten?

Zie: www.boekhoudservice.nl