Overig

Boskalis neemt moderne kantoorruimte en bedrijfsrestaurant in gebruik

669

Door de groei van bedrijfsactiviteiten en de overname van SMIT had Boskalis behoefte aan extra ruimte bij het hoofdkantoor aan de Rosmolenweg in Papendrecht. Inmiddels is een nieuwe kantoorruimte en een hypermodern bedrijfsrestaurant gerealiseerd en in gebruik genomen. Proposals manager Melanie Franken en facilitair manager Theo Scheurwater belichten de uitbreiding.

“Met de overname van SMIT kwamen er zo’n tweehonderd werknemers bij in Papendrecht,” vertelt Theo Scheurwater. “Opgeteld bij de groei van ons bedrijf hadden we daardoor extra ruimte nodig voor de ruim achthonderd medewerkers die hier inmiddels een werkplek hebben. Omdat we duurzaam ondernemen graag in de praktijk brengen, is met onder meer architect Mark Nederhof en bouwbedrijf Van Wijnen Dordrecht veel aandacht besteed aan milieutechnische aspecten. Dat heeft onder meer geresulteerd in een mooie isolerende tuin op het dak van het restaurant, LED-verlichting en warmte-koude opwekking waarmee gas overbodig wordt.”

Strak en fris
“Volgens planning konden we het restaurant begin augustus en de nieuwe kantoorruimte in december in gebruik nemen,” vult Melanie Franken aan. “Op de plek waar eerder het restaurant gevestigd was, zijn nu acht vergaderzalen te vinden. Collega’s hadden het idee het prachtige uitzicht van het oude restaurant te gaan missen, maar we merken dat de voordelen al zwaarder wegen. Dat is te begrijpen, want de ruimte is echt een mooie, lichte, gezellige ontmoetingsplek met een goede akoestiek, centraal tussen alle aangrenzende kantoren. Ook die kantoren zijn samen met de ontmoetingsplekken met gezellige zitjes en een creatieve ruimte voor brainstormsessies modern, strak en fris ingericht. En nu hebben we dat prachtige uitzicht op de rivier vanuit de vergaderzalen.”

Soepel
“Zonder de gemeente geen vergunning en dus ook geen nieuwbouw,” kijkt het duo terug op de samenwerking met de gemeente. “We ervaren dat Papendrecht bedrijven serieus neemt. We onderhielden korte lijnen, kregen snel antwoorden en de gemeente dacht met het hele proces mee. Dat gaf ons de gelegenheid om ook zaken die te maken hebben met bijvoorbeeld milieunormen en eisen van de brandweer efficiënt te regelen. Daardoor is het hele proces soepel verlopen.”

Perfecte samenwerking
Ook de gemeente is tevreden. Iris Verver die namens de gemeente Papendrecht bij de bouwvergunning was betrokken vindt ook dat uitstekend is samengewerkt. Een project met een mooi resultaat!

“Boskalis is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat wereldwijd werkt en een geweldig visitekaartje van Papendrecht is,” stelt het college van burgemeester en wethouders. “Daarnaast is het een goede werkgever die belangrijk is voor de regionale arbeidsmarkt en perfect past binnen onze ideeën over economische ontwikkeling en innovatie. We zijn dan ook blij dat uitstekend is samengewerkt aan de toekomst van Boskalis in Papendrecht. We feliciteren de onderneming en haar medewerkers met het resultaat.”

Gemeente Papendrecht, Boskalis
Gemeente Papendrecht, Boskalis