Overig

Breakbulk Europe in 2022 naar Rotterdam

1493

In Rotterdam is de afgelopen dagen een knetterend digitaal feestje gevierd. De beurs ‘Breakbulk Europe’ wordt in 2022 voor de eerste maal georganiseerd in Rotterdam Ahoy. En daar is jarenlang met vereende krachten van Rotterdam Ahoy, Rotterdam Partners, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Port Promotion Council en Havenbedrijf Rotterdam aan gewerkt. De komst van de beurs naar Rotterdam is een mooie opsteker voor stad, haven en regio.

Breakbulk Europe is de grootste beurs voor projectlading en breakbulk (= stukgoed) industrie en zal duizenden havenmensen naar Rotterdam trekken. Het bevestigt de status van Rotterdam, als maritieme hoofdstad van Europa en is een stimulans voor de evenementenindustrie in de stad en de regio. ‘De komst van Breakbulk Europe past in onze ambitie om dé Breakbulk haven van Europa te worden en is een mooie opsteker voor de breakbulkbedrijven in de haven’, aldus Director Breakbulk Danny Levenswaard van het Havenbedrijf.

Stukgoedhub

De overslag van stukgoed bedroeg in Rotterdam in 2020 ruim 6 miljoen ton. ‘Rotterdam staat bekend om zijn specialisme in de heavy lift en breakbulk sector. We kunnen ieder schip, elke maat en elk type aan. Daarom worden we gezien als de meest veelzijdige stukgoedhub’, aldus Levenswaard. ‘Onze slogan is niet voor niets ‘Bigger Better Breakbulk. Ik kijk er naar uit om onze internationale relaties te mogen ontvangen.’

10.000 professionals

Na twee afgelaste beurzen in 2020 en 2021 wordt Breakbulk Europe volgend jaar en naar alle waarschijnlijkheid ook in 2023 in Rotterdam Ahoy gehouden. De beurs wordt gehost in de 6 grote hallen die allemaal met elkaar zijn verbonden. Alle (inter) nationale bezoekers worden verwelkomd in de indrukwekkende nieuwe entree van het gebouw.