Overig

Bright Financials: Voor, door en met financiële professionals

492

Voor tijdelijke vervanging of een project op zoek naar een financieel controller, hoofd administratie of (deeltijd) Chief Financial Officer? Bright Financials is in staat het snel en adequaat voor u te regelen. Zij beschikken over een groot aantal hoogopgeleide, ervaren financiële professionals.

Tevens kan Bright Financials u helpen bij een financieel verandertraject of het in kaart brengen en optimaliseren van interne beheersingsprocessen.

De roergangers van Bright Financials zijn Erdal Polat en Johan Kooij. Beiden beschikken, in loondienst en ad interim, over jarenlange ervaring in de accountancy, controlling en projectmanagement.

Zowel profit als non-profit ondernemingen behoorden tot hun klanten. “In 2009 is Bright Financials opgericht, omdat ik als afgestudeerd registeraccountant in loondienst het implementeren van de gegeven adviezen miste. Binnen Bright Financials zijn advisering, flexibiliteit, kennis en ervaring belangrijke pijlers. Wij helpen organisaties uit de brand. Voor elk probleem komen wij met een heldere oplossing,” geeft Polat aan. “Als breed opgeleide registeraccountant kan je juist je toegevoegde waarde bieden.” En niet alleen op papier, maar het ook daadwerkelijk voor onze opdrachtgever realiseren. Bright Financials heeft nauw contact met haar opdrachtgevers. “We werken niet met accountmanagers, maar doen zelf de gesprekken. Wij spreken de taal van de ondernemer en kunnen inschatten waar behoefte aan is. Hiermee onderscheiden we ons van branchegenoten.”

Deeltijd CFO
Een nieuw concept is het detacheren van deeltijd CFO’s, oftewel financieel directeuren. Dat idee is ontstaan omdat er in de markt veel behoefte aan bleek te zijn. “Voor veel MKB-bedrijven is het te duur om een fulltime CFO in dienst te nemen, zeker in de huidige economische situatie. Tevens is het behouden lastig, omdat het zeer de vraag is of de CFO in continuïteit voldoende uitdaging vindt. Maar de rol van een CFO is natuurlijk wel belangrijk. Daarom zijn zij door organisaties bij ons op gezette tijden in te huren. Dat kan één dag in de week zijn, maar ook alleen op drukke piekmomenten. De ingehuurde CFO gaat echt deel uitmaken van de bedrijfscultuur en komt op de werkvloer van de klant te werken. Wij staan altijd dichtbij de klant. Bright Financials is een sparringpartner voor de ondernemer. We overleggen en voeren uit waar wij sterk in zijn, zodat de ondernemer zich puur met zijn core business kan bezighouden. Dat bespaart veel tijd.” Volgens Kooij is er bij het gros van de bedrijven nog een grote efficiencyslag te maken. “Financiële trajecten en managementprocessen worden vaak nog veel te omslachtig uitgevoerd. Dat is zonde, want door optimale processen en het gebruik van de juiste automatisering ben je als bedrijf zoveel beter af en goedkoper uit.” Desgewenst kan Bright Financials ook ondernemingen ontzorgen door bijvoorbeeld een deel of de gehele administratie uit handen te nemen. Hiertoe heeft Bright Financials een platvorm ontwikkeld, waarbij de opdrachtgever kan aangeven van welke diensten en modules hij gebruik wil maken. Zo ontstaat er altijd maatwerk. “Nederland moet als ambitieuze kenniseconomie op dit gebied bijblijven. Bright Financials brengt het MKB een stuk professionaliteit. Of het nu gaat om interim management, business control, financial control, projectmanagement, verandermanagement of procesoptimalisatie: wij regelen het optimaal.”