Overig

Broekman Logistics maakt bestuurswijziging bekend terwijl de koers onveranderd blijft

1003

Broekman Logistics, de wereldwijde leverancier van supply chain oplossingen, met haar hoofdkantoor in Rotterdam, kondigt een leiderschapswijziging aan. Vasthoudend aan haar groeistrategie en bouwend op 60 jaar ervaring zal het bedrijf haar rol als logistieke dienstverlener in specifieke eindmarkten, waaronder de chemische industrie en markt voor industriële machines en apparatenbouw, verder intensifiëren. 

Broekman Logistics, mede opgericht door de familie Geuther als scheepsagentschap in de haven van Rotterdam in 1960, en uitgegroeid tot de leverancier van volledige supply chain-oplossingen die het vandaag de dag is, kondigt een leiderschapswijziging aan. Rik Pek (39) zal in de rol van CEO van het bedrijf stappen en de verantwoordelijkheden op zich nemen van Raymond Riemen, die sinds 1999 de CEO van het bedrijf was. Rik, die zijn carrière bij Broekman Logistics begon in 2005, bekleedde meerdere functies met een commerciële en operationele achtergrond, meest recentelijk als Managing Director van de Breakbulk Terminals en International Freight Forwarding divisies

“Ik ben er trots op dat we hiermee de succesvolle traditie van het bedrijf voortzetten om de topmanagementfunctie te vervullen met een manager uit onze eigen gelederen”, aldus Dr. Ralph-Hillard Geuther, aandeelhouder van Broekman Logistics, “Met zijn lange staat van dienst binnen het bedrijf Rik is de juiste persoon om de ingezette koers verder te optimaliseren en onze groeistrategie te realiseren en alle commerciële kansen die daarmee gepaard gaan te benutten ”.

Tegelijkertijd zal Ulrich Steenken (55) het bedrijf komen versterken als CFO en Diederik Günther opvolgen. Voortbouwend op een jarenlange ervaring in verschillende functies als CFO in de logistieke sector, met een lange carrière bij Geodis, Kuehne + Nagel en Rohde & Liesenfeld, is Ulrich de gekwalificeerde persoon om de activiteiten van het bedrijf verder te stroomlijnen, de digitaliseringsagenda uit te rollen en de uitbreiding van de propositie van datagedreven logistieke diensten vorm te geven.

“Ik ben blij met het vertrouwen dat ik heb gekregen van onze aandeelhouder en met de steun van het gehele team, ben ik ervan overtuigd dat het bedrijf een mooie toekomst tegemoet gaat”, zegt Rik Pek. “Daarnaast wil ik namens iedereen bij Broekman Logistics Raymond en Diederik bedanken voor al het werk dat is gedaan om het bedrijf te brengen waar het nu staat.”

“Mensen veranderen, maar het schip blijft op koers”, besluit dr. Geuther. “Met een stabiel eigenaarschap, een management met een lange ervaring binnen het bedrijf en – bovenal – een toegewijde en gepassioneerde medewerkers, zijn we ervan overtuigd dat Broekman Logistics haar partners en klanten zijn logistieke Global Reach zal blijven bieden, met behoud van de inmiddels befaamde Personal Touch”.

Over Broekman Logistics

Sinds de start van Broekman Logistics (1960) is het Rotterdamse bedrijf uitgegroeid tot een van de leidende full-service supply chain-bedrijven in de Benelux. Met 43 locaties in Nederland, België, China, India, Polen en Tsjechië biedt Broekman Logistics haar klanten een geïntegreerd pakket van supply chain-diensten aan: expeditie, scheepvaart, opslag en distributie vanaf strategische locaties middels haar gespecialiseerde breakbulk terminals en gecombineerde non-ADR / ADR klasse warehouses.