Overig

Vertrek Marco Wilke, komst Nico van Mourik als interim-regiosecretaris

1186

Marco Wilke, interim regiosecretaris en algemeen directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD) legt zijn functie om gezondheidsredenen neer. De in februari gestarte Wilke liet direct een grote inzet zien, maar heeft die koers helaas niet kunnen vervolgen.

Marco Wilke wordt opgevolgd door Nico van Mourik die op 1 maart start. Van Mourik is een ervaren manager die onder andere als gemeentesecretaris in Breda heeft gewerkt en als directeur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en de Omgevingsdienst in diezelfde regio. Hij wordt eerste adviseur van het Drechtstedenbestuur, stuurt de organisaties binnen de GRD aan en heeft een belangrijke rol in het transitieproces van de GRD. Hij vervult de interim positie tot het moment dat de servicegemeente Dordrecht van kracht is, beoogd per 1 januari 2022.

Wouter Kolff: “Wij wensen Marco veel sterkte toe met zijn herstel en danken hem voor zijn inzet. Desondanks zijn we verheugd dat we in de persoon van Nico een ervaren opvolger hebben gevonden die op korte termijn het stokje kan overnemen.”

De Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden voert een aantal taken uit voor de gezamenlijke gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De regiosecretaris en algemeen directeur vormt de schakel tussen het Drechtstedenbestuur, de regionale ambtelijke organisatie en de 7 gemeenten. De regionale ambtelijke organisatie bestaat uit verschillende onderdelen: Sociale Dienst, Gemeentebelastingen en basisinformatie, Onderzoekscentrum, Ingenieursbureau, Servicecentrum en Bureau Drechtsteden. De transitie, ten dele nog onder voorbehoud van politieke besluitvorming, betekent dat de taken van de GRD anders belegd en aangestuurd worden; de huidige Sociale Dienst Drechtsteden wordt ondergebracht in een Gemeenschappelijke Regeling Sociaal en de andere GRD-dochters gaan naar servicegemeente Dordrecht.