Overig

Business and pleasure uitstekende combinatie

617

Port of BUSINESS organiseerde op 28 juni 2018 een goed bezocht evenement over opvolging in familiebedrijven. In de tuin van Hotel van der Valk Ridderkerk wachtte er aansluitend een zeer smakelijke barbecue voor alle bezoekers en deelnemers. Onder het genot van een hapje en een drankje, praatte men na over het hoofdthema van de middag ‘Bedrijfsopvolging of toch niet?’

Familiebedrijven stonden centraal op deze zonovergoten dag. Waartoe een familiebedrijf in staat is werd heel aanschouwelijk gemaakt door Freek en Kristel van der Valk die zelf ook de handen uit de mouwen staken bij de uitstekende georganiseerde barbecue. Terwijl de gasten het zich goed lieten smaken, presenteerde Kees van ’t Zelfde de laatste edities van Rijnmond BUSINESS en Drechtsteden BUSINESS. Arjen Dekker en Jan Willemsen van AENC die met een bedrijfsprofiel van hun bedrijf de centerfold innemen van de Drechtsteden BUSINESS juni editie, lichtten desgevraagd hun bedrijfsservices kort toe.  Dekker vatte het goed gerijmd en bondig samen met de pay-off ‘alles na de netwerkstekker is van Dekker’.  Willemsen gaf aan vooral klanten te willen ontzorgen met ICT-oplossingen, zoals bijvoorbeeld met de BrightBooking Digitale Receptie die geheel AVG-Proof is.

De cover van Rijnmond BUSINESS was bij het verschijnen van het juninummer voor Avantage. Dit ambitieuze bedrijf maakt IT niet ingewikkelder dan het is, aldus directeur Eric Carre in het interview. Dat de ambities slagen blijkt. Het oude hoofdkantoor wordt juist deze dag verruild voor een nieuw onderkomen op de tweede etage aan het prestigieuze Blaak 16 in hartje Rotterdam. De verhuizing is precies de reden waarom zij niet aanwezig zijn om het ingelijste juni exemplaar in ontvangst te nemen.

Netics is de trotse winnaar van de Innovation Award Zuid-Holland Zuid 2018. Daarom siert dit Alblasserdams bedrijf op de cover van de juni-editie van Drechtsteden BUSINESS. De ingelijste cover werd uitgereikt aan Hendrik Jan van der Rhee (HJ Media Groep), uitgever van Drechtsteden BUSINESS en Rijnmond BUSINESS en tevens één van de initiatiefnemers van deze prijs. Hij werd geflankeerd door Bas Noorland en René Schoutens die ook actief betrokken zijn bij deze award. De prijs werd voor de vijfde maal uitgereikt. Noorland riep iedereen op om in zijn of haar omgeving te kijken naar innovatie. Hij zei daar nadrukkelijk bij om ook de Agri-sector in de Hoeksewaard en Alblasserwaard te betrekken. René Schoutens riep als penningmeester van de Innovation Award 2019, sponsoren op zich te melden. Onder dankzegging aan de partners die deze leerzame middag in de sfeervolle ambiance hadden mogelijk gemaakt, sloot Kees van ’t Zelfde het formele gedeelte van het zeer geslaagde evenement van Port of BUSINESS af.  De informele gezelligheid duurde die avond nog enige tijd voort.