Overig

Charity 4 Kids haalt € 37.175 op met benefietgala

483

De verenigde serviceclubs van Voorne-Putten hebben met Charity 4 Kids donderdagavond 17 april in Rockanje 37.175 euro opgehaald voor goede doelen Stichting de Regenboogboom en Stichting Het Vergeten Kind, voorheen de Guusje Nederhorst Foundation. Genodigden konden tijdens een benefietgala bieden op onder andere een gesigneerd Feyenoordshirt dat speler Bruno Martins Indi meebracht, zendtijd bij Radio Rijnmond, een vaartocht met diner van Herman den Blijker en vlieglessen bij de Rotterdamsche Aero Club.

“Dit benefietgala is uniek, want het is voor het eerst dat alle serviceclubs van Voorne-Putten bij een dergelijk evenement betrokken zijn”, vertelde Carola Berkel, directeur van D.C. Berkel Groep vlak voor aanvang van het gala dat gehouden werd in een tent op Sportpark Drenkeling waar 18 en 19 april Rockanje Live plaatsvond. “Er zijn 32 tafels gereserveerd”, vertelde Bert Kers van Partners in Finance Accountants & Adviseurs. “Kinderen van groep vijf van basisschool De Hoeksteen in Rockanje, onder wie mijn dochter Sam, zijn geschminkt door vrijwilligers van Stichting de Regenboogboom (die zich inzet voor kinderen met een ziekte, handicap of een andere lastige situatie, MJDS) en delen aan alle aanwezige vrouwen in de zaal bonnen uit waarmee aan het einde van de avond een goodiebag kan worden opgehaald.” Zo’n 350 mensen hebben genoten van een viergangendiner en optredens van onder anderen een Amy Winehouse-lookalike, Daylight Superband en Glennis Grace. Suzanne Mulder, bekend van TV Rijnmond, praatte de avond aan elkaar en Frédérique Spigt luisterde de veiling op. Voor het gala waren geen losse kaarten verkocht. “Het gaat om genodigden van de serviceclubs Mixed Lions Club Zuidland-Haringvliet, Lions Club Voorne-Putten, Lions Club De Bernisse, Soroptimisten, Ladies’ Circle Voorne, Kiwanis Club Brielle en Tafelronde Voorne 108”, meldde Carola Berkel.

‘Juiste mensen bij elkaar gebracht’

“Het idee voor het gala is een jaar geleden ontstaan. Het sluimerde al jaren om iets met elkaar te gaan doen”, liet Berkel weten. “We hebben de juiste mensen en disciplines bij elkaar gebracht. De catering is verzorgd door de Carpe Diem Group, met zoveel gasten kunnen we niet zelf serveren. Dat zou niet professioneel zijn”, voegde Kers daar aan toe. Een tweede editie ziet het tweetal wel zitten. “We hebben een heel goed gevoel over dit eerste benefietgala, hopelijk gaat het een vervolg krijgen”, stelde Carola Berkel. “Het moet een begrip worden. De combinatie van het lokale en kinderen spreekt mensen aan. Zoals Stichting Het Vergeten Kind die zich inzet voor kinderen die noodgedwongen opgroeien in sobere opvangcentra. Mogelijk zijn er in deze omgeving kinderen die kandidaat zijn voor een opvangcentrum. Omdat je er zelf niet mee te maken hebt, verwacht je niet dat er dichtbij problemen kunnen zijn”, aldus Bert Kers.

Meer informatie over Charity 4 Kids is te vinden op www.charity4.nl.