Transport & Logistiek

Collega’s worden gemist maar de files niet

79

De Verkeersonderneming

Het is een rare, verdrietige en bezorgde tijd. Het coronavirus maakt steeds meer slachtoffers en mensen in de vitale sectoren werken zich drie slagen in de rondte. Veel bedrijven en sectoren zijn gedeeltelijk of helemaal stil komen te liggen. Wellicht geldt dit ook voor u. 

Misschien heeft u werktijdverkorting voor uw personeel aan moeten vragen of maakt u zich zorgen over de toekomst van uw bedrijf. Het is voor veel ondernemers een zeer onrustige tijd. Dat realiseer ik mij terdege. Ook een aantal leveranciers waar De Verkeersonderneming mee werkt heeft het moeilijk. We doen ons uiterste best om waar het kan het werk door te laten gaan. Desalniettemin hoeven we in deze tijd geen fietscircussen te organiseren en ook files verminderen is even niet aan de orde. Maar waar voor ons momenteel wel een enorme kans ligt is het thuiswerken. Velen van u werken momenteel vanuit huis. We onderzoeken de voor- en nadelen en gebruiken die informatie en inzichten om het thuiswerken beter te faciliteren en stimuleren als deze crisis voorbij is. Onlangs lieten we een korte enquête uitvoeren onder meer dan 500 mensen in de regio. Daaruit kwam naar voren dat het overgrote deel thuis werkt en dat heel veel mensen vooral hun collega’s missen. Als grootste voordeel werd genoemd dat mensen niet meer in de file hoeven te staan. Daar ligt voor een organisatie als de onze, gericht op het verbeteren van de bereikbaarheid een mooie kans voor de toekomst.  

Thuiswerktips en ervaringen van mensen in de regio kunt u vinden op www.ways2go.nl. Heeft u als bedrijf behoefte aan ondersteuning bij het thuiswerken? Stuur dan een mail naar info@verkeersonderneming.nl. 

Ik wens u nu en de komende periode veel succes, sterkte en vooral gezondheid toe.