Overig

Custom made elektronica

598

Wilt u een ‘eigen’ besturing toepassen in uw machine, apparaat of proces? Leg dan uw vraag bij Syel Europe neer.

Syel Europe levert custom made producten waarbij specifieke wensen door Syel vertaald worden in praktische oplossingen. Syel gaat hier heel ver in!

Aan het woord is accountmanager John Hoffland. Hij geeft uitleg over de custom made elektronica van Syel Europe. “Geregeld lopen ondernemers rond met het idee om een eigen product te ontwikkelen, maar zij krijgen hierbij met nogal wat obstakels te maken. Met een geheel eigen ontwikkeling is een grote investering gemoeid. Daarnaast is een bedrijf vaak afhankelijk van bepaalde kennis, die zij niet het gehele jaar door nodig heeft.” Met Syel ga je deze obstakels uit de weg, aldus Hoffland. “Wij bieden de mogelijkheid tot maatwerk van alle soorten elektronica wensen.”

Eigen uitstraling

Hoffland vertelt dat Syel in staat is om binnen enkele maanden voor haar klanten zoals machinebouwers, systeem integrators en industriële eindgebruikers een eigen controller te bouwen met een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. De controllers van Syel onderscheiden zich door hun opvallende prestaties en lange levensduur. Bovendien kunnen klanten Syel inzetten als hun externe elektronica afdeling. Een voordeel is dat de applicatiesoftware beveiligd is. Hierdoor krijgen concurrenten geen inzicht in de technologie wat bij reguliere besturingen niet uit te sluiten is. Hoffland: “Samenwerken met Syel biedt vele voordelen, maar de mogelijkheid voor eigen uitstraling van de controller geeft voor velen toch wel de doorslag om met Syel Europe in zee te gaan.”

Zo ook voor het bedrijf Pedak Meettechniek. In samenwerking met Syel ontwikkelde zij de 123-2touch, een eigen cleanroomdisplay voor operatiekamers, cleanrooms en laboratoria waarop gebruikers heel eenvoudig kunnen zien of het klimaat in een ruimte aan de norm voldoet. Hoffland: “In eerste instantie besloot Pedak de 123-2touch in eigen beheer te ontwikkelen, maar vanwege de hoge investeringen die daarmee gemoeid zouden zijn, zou eigen ontwikkeling nooit rendabel zijn. Syel had de juiste techniek in huis, waardoor het wiel niet opnieuw uitgevonden hoefde te worden. In nog geen vier maanden tijd ontwikkelde Syel een eigen Pedak product, waarbij de kosten alleen een fractie van de kosten zijn van een product dat in eigen ontwikkeling tot stand zou zijn gekomen.”

Voor een bedrijf in de watersector ontwikkelt Syel een toepassing die onder andere de geleidbaarheid van water meet en daarmee de vervuilingsgraad van het water bepaalt. Dit is belangrijke informatie voor het verdere zuiveringsproces. “In verband met de hoge stroomsnelheden binnen het proces moet de verwerking van gegevens real-time gebeuren. In eerste instantie gebruikte het bedrijf een toepassing met een losse geleidbaarheidsmeter en een controller. Door slim te combineren en de juiste formules in de software te implementeren heeft Syel alle losse meetapparatuur weten te integreren in een controller met een alles-in-één bedieningspaneel. Hiermee bespaart de klant niet alleen veel ruimte maar ook veel kosten,” zegt Hoffland. Hij besluit: “Met 30 jaar internationale ervaring hebben de besturingsproducten van Syel Europe zich inmiddels ruim bewezen. Toch kennen maar weinig eindgebruikers het merk. Logisch, gezien het feit dat machinebouwers hun eigen logo op het HMI en de controller mogen zetten. Zo profileren deze machinebouwers zich met hun eigen bedieningssysteem terwijl ze profiteren van de innovatieve oplossingen van Syel.”